Ποιες χώρες στήνουν συνωμοσία στη Βιέννη και κλείνουν τα ελληνικά σύνορα

Μπροστά σε μια καλά οργανωμένη συνωμοσία κατά της Ελλάδας βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση. Στόχος να κλείσει η βαλκανική οδός για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Μία μέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων, οι αποφάσεις ακυρώθηκαν στην πράξη με πρωταγωνιστές τους Αυστριακούς.
Μετά τη θέσπιση από την αυστριακή κυβέρνηση ανώτερων ημερησίων ορίων στον αριθμό των αιτούντων άσυλο και των διερχόμενων προσφύγων από τη χώρα, που ισχύουν από την Παρασκευή και τα οποία προκάλεσαν την έντονη κριτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παραβίαση του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου, οι Αυστριακοί υπουργοί Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς και Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ συγκαλούν διάσκεψη (για αύριο Τετάρτη) με τη συμμετοχή των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, για ένα συντονισμό των θέσεών τους στην προσφυγική κρίση.
Η Διάσκεψη θα γίνει Βιέννη και σε αυτήν έχουν προσκληθεί οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών από τις χώρες: Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κόσοβο, Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Σερβία και Σλοβενία. Μάλιστα είναι εμφανές ότι η Αυστρία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την ΠΓΔΜ και ανέλαβε να συντονίσει όλες τις χώρες, μία - μία, να μην επιτρέπουν τη διέλευση μεταναστών, ώστε αυτοί τελικά να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.
Άλλωστε οι προερχόμενοι από το συγκυβερνών, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών της Αυστρίας κατηγορούν εδώ και πολύ καιρό την Ελλάδα για μη τήρηση των δεσμεύσεών της και απειλούν με αποπομπή της από τη Ζώνη Σένγκεν και για μετατόπιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.
Παράλληλα, υποστηρίζουν κλείσιμο των συνόρων κατά μήκος της αποκαλούμενης Διαδρομής των Βαλκανίων, κάτι για το οποίο υπάρχουν προειδοποιήσεις από πολλές πλευρές ότι θα προκαλούσε πρωτοφανή ανθρωπιστική καταστροφή και κατάσταση έκτακτης κοινωνικής ανάγκης στην Ελλάδα.

Η αντίδραση της Ελλάδας

Στην Ελλάδα ήδη εγκλωβίζονται μετανάστες και πρόσφυγες σε διάφορα σημεία της χώρας.
O πολιτικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Πέτρος Μαυροειδής, επέδωσε, χθες, στην εδώ Πρέσβη της Αυστρίας, κυρία Andrea Ikić-Böhm διάβημα διαμαρτυρίας για την πρωτοβουλία διοργάνωσης στη Βιέννη Διάσκεψης των Υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της Αυστρίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.
Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, ο κ. Μαυροειδής τόνισε, μεταξύ άλλων, στην Πρέσβη της Αυστρίας ότι, με τη μονομερή και καθόλου φιλική προς τη χώρα μας ενέργεια αυτή επιχειρείται να ληφθούν, εν τη απουσία της Ελλάδας, αποφάσεις που αφορούν άμεσα την Ελλάδα και τα ελληνικά σύνορα.
Ανέφερε, επίσης, ότι προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η πρωτοβουλία αυτή ανακοινώθηκε λίγες μόνο ώρες μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίo εξέτασε διεξοδικά το ζήτημα του προσφυγικού, υιοθετώντας και σχετικά συμπεράσματα.
Τέλος, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, η οποία επωμίζεται ένα δυσανάλογο βάρος μιας προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης που προκλήθηκε από ενέργειες άλλων,  θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται τις αρχές, τις αξίες, το όραμα και το όνομα της Ενωμένης Ευρώπης και θα αντικρούσει όλους αυτούς που υπονομεύουν στην πράξη τη συνοχή και το όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Aντίστοιχο διάβημα διαμαρτυρίας επιδόθηκε και από την Πρεσβεία μας στη Βιέννη προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας.

Μουζάλας: Για πραξικοπηματική ενέργεια στα σύνορα σε βάρος της Ελλάδος

Για πραξικοπηματική ενέργεια στα σύνορα σε βάρος της Ελλάδος μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Πέντε αρχηγοί Αστυνομιών κατήργησαν την απόφαση αρχηγών κρατών στη σύνοδο Κορυφής σημείωσε. Πιέζουμε όπως μπορούμε. Ο Πρωθυπουργός μιλάει με αρχηγούς κρατών και εγώ με Ομολόγους μου, εξαντλούνται όλα τα διπλωματικά περιθώρια, δήλωσε ο κ. Μουζάλας.
Σημείωσε ακόμη ότι είναι σε επαφή με την ολλανδική προεδρία, η Κομισιόν εκφράζει τη δυσαρέσκεια της και αύριο, στη σύνοδο των ομολόγων του στις Βρυξέλλες θα διατυπώσουμε τη θέση της Ελλάδας.
Ο Υπουργός εξέφρασε τη λύπη του για την πρωτοβουλία της Αυστρίας να συγκαλέσει την Τετάρτη τη σύσκεψη των χωρών του Βαλκανικού διαδρόμου χωρίς την Ελλάδα.
Έκανε μάλιστα λόγο για κίνηση λυπηρή για την Αυστρία που κρύβει βαθύ αντιευρωπαϊσμό, χαρακτηρίζει την Ελλάδα, πηγή εισόδου των μεταναστών στην ΕΕ, ενώ η είσοδος είναι τα παράλια της Τουρκίας, καλεί στη σύσκεψη χώρες εκτός ΕΕ, παραβιάζει ευρωπαϊκές αποφάσεις και τραυματίζει βαθύτατα την Ευρώπη.
Είπε μάλιστα ότι η κίνηση αυτή μπορεί να ανακόψει τις προσφυγικές ροές προς τη Βόρεια Ευρώπη, αλλά θα αυξήσει την παράνομη μετανάστευση.
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment