Αλέξης Τσίπρας: Eίμαστε στο πλευρό των πλημμυροπαθών

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στο κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

Την άμεση επούλωση των ζημιών των πληγέντων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την ανακατασκευή του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, επισημαίνοντας ωστόσο πως αυτό που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία των ανθρωπίνων ζωών.

Έφθασε εκεί λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ν. Βούτση, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Παπουτσή και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Σακελλαρίδη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί, κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, ενώ μίλησε ο ίδιος απευθείας με τον αντιπεριφερειάρχη των περιοχών που έχουν πληγεί.

Ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του αμέσως μετά τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται αυτές τις δύσκολες στιγμές στο πλευρό των ανθρώπων που δοκιμάζονται, στις περιοχές όπου βρίσκονται στην απειλή των ακραίων καιρικών συνθηκών» και παρατήρησε ότι «χθες και σήμερα είχαμε φαινόμενα πρωτοφανή».

Οπως είπε «το ευτύχημα είναι κρατική μηχανή λειτούργησε και δεν είχαμε απειλή ζωής».


Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας λέγοντας «είχαμε ένα πολύ αρνητικό γεγονός, ένα μνημείο πολιτισμού καταστράφηκε. Θα δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ώρες τη ροή των νερών. Είναι κρίσιμες ώρες και είμαστε στο πλευρό των πλημμυροπαθών».

Επεσήμανε ότι πλημμύρες έχουν εκτός από την Αρτα, έχουν σημειωθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας για αυτό και «πρώτο μας καθήκον είναι να κινητοποιήσουμε την πολιτεία -όπου καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες- για να επουλώσουμε τις πληγές».

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι κλιμάκιο του υπουργείο Υποδομών από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού από την Αθήνα τα οποία θα εξετάσουν όλα τα ιστορικά μνημεία της περιοχής,μεταξύ των οποίων και το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας.

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, έχει προσφερθεί το Μετσόβειο Πολυτεχνείο, προκειμένου να κάνει την μελέτη για την ανακατασκευή του γεφυριού. 
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment