Φαμπιούς: Περιμένουμε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων των Ελλήνων

«Για το ελληνικό θέμα, θα πρέπει να υπάρξει ένας διπλός σεβασμός: σεβασμός στην ψήφο των εκλογέων, οι οποίοι ψήφησαν κατά μιας...
αέναης λιτότητας και σεβασμός στις δεσμεύσεις της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, απαντώντας σε ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, το πρωί, στο ραδιόφωνο Europe1.

Ο κ. Φαμπιούς πρόσθεσε: «Είχαμε συζητήσεις που στην αρχή δεν έδιναν αποτελέσματα. Τώρα όμως προχωρούμε κάπως, γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι το 70% του προηγούμενου προγράμματος μεταρρυθμίσεων, μπορούν να διατηρηθούν και απομένουν 30% προς συζήτηση. Ελπίζω ότι θα βρεθεί λύση. Η Γαλλία εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να μας πει ποιο είναι το δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη. Υπάρχουν ήδη θετικά αποτελέσματα στο πρωτογενές ισοζύγιο. Στη συνέχεια θα συζητήσουμε βέβαια για το χρέος, για το οποίο δεν τίθεται θέμα διαγραφής. Οι τεχνικοί όμως, μπορούν να συζητήσουν γι αυτό που ονομάζουν "ωρίμανση". Αλλά θα πρέπει όλα να γίνουν πολύ γρήγορα».

Σε παρέμβαση του δημοσιογράφου ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός του, Γιάνης Βαρουφάκης, «πέρασαν από την αλαζονεία στην πρόκληση και τώρα ανακαλύπτουν την πραγματικότητα» ο Λωράν Φαμπιούς σχολίασε: «Όχι, δεν είναι ακριβώς έτσι. Ξέρετε ότι πολλοί Έλληνες πολίτες έχασαν το 50% του εισοδήματός τους, πράγμα σοβαρό».
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment