Θρίλερ με το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Εμπλοκή στην ανακοίνωση του ονόματος του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την...
Προεδρία της Δημοκρατίας παρουσιάστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής μετά την συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, ο γραμματέας της ΚΕ και ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και υπουργός Π. Λαφαζάνης.
Παρά το γεγονός ότι είχε κληθεί η κάμερα της ΝΕΡΙΤ στο Μέγαρο Μαξίμου για το διάγγελμα του Πρωθυπουργού που θα ανακοίνωνε το όνομα του Δ. Αβραμόπουλου, αμέσως μετά την συνάντηση που είχε ο Αλ. Τσίπρας με τον Π. Λαφαζάνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης γνωστοποίησε ότι το όνομα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας θα ανακοινωθεί σε συνεδρίαση της ΚΟ την Τρίτη και την Τετάρτη θα γίνει η ψηφοφορία. Παράλληλα τόνισε ότι οι συζητήσεις μεταξύ του Πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών αφορούσαν την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός έχει καταλήξει στο πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, όπως έχει αναφέρει το TheToc. Πλην όμως θεώρησε σκόπιμο να συζητήσει με τον Π. Λαφαζάνη,  ο οποίος έχει εκφράσει την διαφωνία του στην επιλογή προσώπου από τον χώρο της Κεντροδεξιάς που έχει ψηφίσει θετικά στα Μνημόνια, και παρουσία του γραμματέα της ΚΕ Δ. Βίτσα ο πρωθυπουργός προσπάθησε να εξασφαλίσει την συγκατάθεση του για το διάγγελμα και την ανακοίνωση του ονόματος.
Ο Π. Λαφαζάνης όμως διαφώνησε με την επιλογή και αποχωρώντας από το Μ. Μαξίμου προανήγγειλε στους δημοσιογράφους ότι τελικά  δεν θα γίνει ανακοίνωση για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Είχε προηγηθεί το απόγευμα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όπου απόντος του Αλ. Τσίπρα τα ηγετικά στελέχη του κόμματος συζήτησαν για το θέμα των διαπραγματεύσεων.
Παράλληλα τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά και στελέχη από τον χώρο της Σοσιαλιστικής Τάσης όπως ο Αλ. Μητρόπουλος που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην επιλογή Αβραμόπουλου ζήτησαν να συνεδριάσει ξανά η γραμματεία την Τρίτη με θέμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς να υπολογίζουν ότι ο Πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να ανακοινώαει τον υποψήφιο για αντικαταστάτη του Κάρολου Παπούλια.
Τελικά η επιμονή των κομματικών στελεχών οδήγησε τον Πρωθυπουργό να αναβάλει την ανακοίνωση του υποψηφίου στην Προεδρία της Δημοκρατίας για την συνεδρίαση της ΚΟ την ερχόμενη Τρίτη όπου θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ανακοινώσει τον Δ. Αβραμόπουλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ΚΟ του κόμματος η παρουσία της Αριστερής Πλατφόρμας είναι περιορισμένη σε σχέση με την παρουσία της στα κομματικά όργανα.
Πριν από την σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τον Δ. Βίτσα είχε επισκεφτεί τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος Π. Καμμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καμμένος δεν έθεσε κανένα βέτο για την επιλογή του Δ. Αβραμόπουλου και παράλληλα έριξε στο τραπέζι των εναλλακτικών προτάσεων για την Προεδρία της Δημοκρατίας και την κ. Ντ. Μπακογιάννη. Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Πρωθυπουργός έχει λάβει τις αποφάσεις του αφήνοντας να εννοηθεί ότι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα είναι ο Δ. Αβραμόπουλος.  
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment