Φόρμουλα Γιούνκερ για συμβιβασμό με την Ελλάδα

Με τον τίτλο «ο Γιούνκερ θέλει να καταργήσει την τρόικα» η γερμανική εφημερίδα Ηandelsblatt αναφέρει σε δημοσίευμά της, ότι...
ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι έτοιμος για συμβιβασμό με την Ελλάδα, ενώ με το σχέδιό του συμφωνεί και το Βερολίνο.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ θέλουν να βρουν το συντομότερο μια εναλλακτική λύση πάνω στο ελληνικό ζήτημα, επικαλούμενο πηγές μέσα από το περιβάλλον του Γιούνκερ.
Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι υπάρχει έκτακτο σχέδιο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας μέχρι το καλοκαίρι, ενώ αναφέρει ότι ο Γιούνκερ είναι αποφασισμένος να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη και δεν θέτει θέμα εξόδου.
Επίσης, αναφέρει ότι εξετάζεται μια μεταρρύθμιση της Τρόικας, επικεντρωμένη στους γενικούς στόχους της οικονομικής πολιτικής.
Ωστόσο, το δημοσίευμα ξεκαθαρίζει ότι το σχέδιο αυτό θα είναι δυνατόν μόνο εφόσον η νέα ελληνική κυβέρνηση συμφωνήσει να τηρήσει τα ήδη συμφωνηθέντα μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις.
Προσθέτει επίσης, ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή βλέπει θετικά την επιθυμία της νέας κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού, ωστόσο εξακολουθεί να έχει αρνητική στάση στο κούρεμα του χρέους.
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment