ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ...

Χαλάρωσέ τη με τις καλύτερες συμβουλές μασάζ από τον Michael McGillicuddy, συγγραφέα του Massage for Sport Performance.

Το Περιβαλλον
Χαμήλωσε τα φώτα, άπλωσε μια πετσέτα στο κρεβάτι και πες της να ξαπλώσει μπρούμυτα. Βάλε στην παλάμη σου λίγο λάδι για μασάζ ή έλαιο καρύδας και τρίψε τα χέρια σου για να τα ζεστάνεις.
Βασικές Κινήσεις Μασάζ
1. Ολίσθημα 
Πρόκειται για μια σειρά από ήπιες κινήσεις που θα τη χαλαρώσουν. Χρησιμοποιώντας ολόκληρη την παλάμη κι όχι μόνο τα δάχτυλά σου, με κινήσεις συρτές και απαλή πίεση, μετακίνησε σιγά σιγά το χέρι κατά μήκος του μυός. 
2. Ζύμωμα 
Η κίνηση αυτή μοιάζει με ζύμωμα. Τοποθετώντας τις παλάμες και τα δάχτυλά σου ανοιχτά στο σημείο που θέλεις να κάνεις μασάζ, κίνησέ τα το ένα μετά το άλλο, πιάνοντας και τραβώντας με τον τρόπο που θα δούλευες τη ζύμη.
3. Πιέσεις
Αυτές οι κινήσεις θα απελευθερώσουν την ένταση από το σώμα της: με την παλάμη σου πίεσε το πλατύτερο μέρος του μυός και μείνε για λίγο εκεί. Αν πονάει, ελάττωσε την πίεση. Στη συνέχεια πίεσε τα χέρια σου προς τα έξω σιγά σιγά, εξακολουθώντας να πιέζεις προς τα κάτω.
Τα Μέρη του Σώματος
Πόδια
Κάνε μικρούς κύκλους στο πόδι της με τους δύο αντίχειρές σου. Αύξησε την πίεση καθώς προχωράς από το κουντεπιέ προς τη φτέρνα. Στη συνέχεια, με το ένα χέρι σε κάθε πλευρά, κάνε ολισθητικές κινήσεις μέχρι τις γάμπες και τους μηρούς της, πιέζοντας με τις παλάμες σου τους μυς της. Συνέχισε με κινήσεις ζυμώματος, πίεσης και διάτασης στους πιο σφιχτούς μυς. Κάνε το ίδιο και στα χέρια της.
Πλάτη 
Τοποθέτησε τα χέρια σου στους ώμους της με τους αντίχειρες να συναντιούνται, αλλά όχι να ακουμπάνε, στη σπονδυλική στήλη. Κάνε μεγάλες ολισθητικές κινήσεις κατά μήκος της πλάτης της, στα πλευρά της και ξανά πίσω προς τους ώμους. Μετά, με κινήσεις ζυμώματος, κάνε μασάζ στην πλάτη της (στη μια πλευρά της σπονδυλικής στήλης κάθε φορά) προχωρώντας από τους γοφούς στους ώμους.
Share on Google Plus

About nefelhiolh

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment