Παγωμένα πόδια: Πού οφείλεται, πώς να το αντιμετωπίσετε!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί νιώθετε τα πόδια σας πιο παγωμένα από το υπόλοιπο σώμα σας; Και όμως δεν είναι ιδέα σας, αφού υπάρχει επιστημονική εξήγηση για το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πόδια μας δεν διαθέτουν αρκετό λίπος, που έχει μονωτικές ιδιότητες, όπως άλλα σημεία του σώματός μας.

Επίσης, είναι πιο μακριιά από την καρδιά, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία του αίματος να μην είναι τόσο έντονη, όσο στο κέντρο του σώματος.

Ωστόσο, έχετε υπόψη σας, ότι, αν τα άκρα σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο κρύο, τότε ίσως πάσχετε από το σύνδρομο Ρεϊνό, που εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως έντονο  μυρμήγκιασμα, μούδιασμα και αλλαγές στο χρώμα.

Τι να κάνετε, αν το χειμώνα αντιμετωπίζετε πρόβλημα!

- Επιλέγετε υποδήματα που διαθέτουν μόνωση και είναι αδιάβροχα, ωστόσο προσέχετε να μην είναι ιδιαίτερα σφιχτά, γιατί τότε η κυκλοφορία του αίματος δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο.

- Μην παραμένετε ακίνητοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

- Κάντε αεροβική άσκηση για να βελτιώσετε τη λειτουργία της καρδιάς και κατ’ επέκταση την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα. Ωστόσο, ακόμη και ένα έντονο περπάτημα στο δωμάτιο, θα σας βοηθήσει πρόσκαιρα.

- Πιείτε ένα ζεστό ρόφημα ή καταναλώστε καυτερές τροφές που έχουν πιπέρι καγιέν, κάρυ, τζίντζερ ή κανέλα.

- Προμηθευτείτε μία θερμαντική κρέμα.

[onmed]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment