Διπλή επίθεση βομβιστριών-καμικάζι στην πόλη Ντίφα

Δύο βομβίστριες-καμικάζι, διέπραξαν σήμερα επιθέσεις στην πόλη Ντίφα του Νίγηρα, κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.
Νωρίτερα ο στρατός του Τσαντ ανακοίνωσε ότι σε συγκρούσεις με την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ σκοτώθηκαν 13 μαχητές στη νιγηριανή πόλη Γκαμπόρου.

Βίαιες συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στα σύνορα της Νιγηρίας με το Νίγηρα και το Καμερούν καθώς οι δυνάμεις χωρών της περιοχής κινητοποιούνται με σκοπό να αποτρέψουν την πραγμάτωση των σχεδίων της Μπόκο Χαράμ να δημιουργήσει ένα εμιράτο γύρω από τη λίμνη Τσαντ, που βρέχει τη Νιγηρία, το Τσαντ, το Καμερούν και το Νίγηρα.

«Πραγματοποιήθηκαν δύο επιθέσεις αυτοκτονίας σήμερα από γυναίκες», δήλωσε πηγή της αστυνομίας αναφερόμενη στη βομβιστική επίθεση που έλαβε χώρα στη Ντίφα. «Οι δύο γυναίκες σκοτώθηκαν και πιστεύω ότι ήταν τα μόνα θύματα». Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές εάν υπήρξαν θύματα εξαιτίας της διπλής επίθεσης.

Νωρίτερα σήμερα, συγκρούσεις ξέσπασαν στη νιγηριανή πόλη Γκαμπόρου, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Καμερούν και το Τσαντ, όπου έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες στρατιώτες του Τσαντ προκειμένου να στηρίξουν τις δυνάμεις του Καμερούν στην προσπάθειά τους να αποκρούσουν τις επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ. Ο στρατός του Τσαντ ανακοίνωσε ότι 11 στρατιώτες τραυματίστηκαν εξαιτίας των συγκρούσεων, 3 από τα 14 οχήματα της οργάνωσης καταστράφηκαν και ένα κατασχέθηκε.

«Γνωρίζαμε ότι επρόκειτο να μας επιτεθούν. Τους περιμέναμε. Η μάχη δεν κράτησε πολύ. Τράπηκαν σε φυγή», δήλωσε πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις του Τσαντ.

Η Νιγηρία, το Τσαντ, το Καμερούν, ο Νίγηρας και το Μπενίν έχουν δεσμευθεί να συγκροτήσουν μια δύναμη με συνολικά 8.700 άνδρες για να εξουδετερωθεί η απειλή της Μπόκο Χαράμ.

Οι αρχές στην Ντίφα έχουν κηρύξει την περιοχή σε δεκαπενθήμερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ πραγματοποιούν έρευνες από σπίτι σε σπίτι για να εντοπίσουν μέλη της Μπόκο Χαράμ. Τέσσερις άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε ένα φορτηγό με προορισμό την πόλη Ζίντερ του Νίγηρα συνελήφθησαν, δήλωσε μια άλλη πηγή προσκείμενη στις νιγηριανές ένοπλες δυνάμεις. Τα σχολεία στην Ντίφα θα παραμείνουν κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια των 15 ημερών, ενώ πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους προκειμένου να μεταφέρουν τις οικογένειές τους σε ασφαλέστερες περιοχές, όπως σημείωσε αξιωματικός της αστυνομίας της πόλης.
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment