Σακελλαρίδης: Θέλουμε να είμαστε εντάξει έναντι των πιστωτών μας

«Όλες αυτές ημέρες χτίζουμε γέφυρες, και από πλευράς Ελλάδας και από πλευράς Ε.Ε. Υπάρχει η βούληση από την Ελλάδα και...
με πρακτικούς τρόπους να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Επιστολή Γιούνκερ με την έννοια της επιστολής εγώ δεν ξέρω», είπε στον ΣΚΑΪ. «Υπάρχει ένα πλαίσιο συζήτησης. Είχαν έλθει οι κ. Βίζερ και Καστέλο και υπό την ιδιότητα τους αυτή λειτούργησαν ως απεσταλμένοι της ΕΕ» πρόσθεσε.

Ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι «το καλύτερο θα είναι η συμφωνία - γέφυρα να ισχύσει μέχρι τέλος Αυγούστου γιατί υπάρχει το θέμα της πληρωμής των ομόλογων και θέλουμε να είμαστε εντάξει έναντι των πιστωτών μας όπως είπε και ο πρωθυπουργός».

Σε ερώτηση αν η συμφωνία θα λέγεται τεχνική παράταση ή συμφωνία – γέφυρα, απάντησε ότι «εμείς δεν θέλουμε να βαφτίσουμε ‘το κρέας, ψάρι’. Σημασία έχει το περιεχόμενο που να δίνει μια βαθιά ανάσα στην ελληνική οικονομία».

Η ελληνική κυβέρνηση, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε κάθε τι που θα έχει σχέση με το μνημόνιο.

Σύμφωνα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, «η συμφωνία - γέφυρα είναι μια μεταβατική συμφωνία για να έχουμε το χρόνο να συμφωνήσουμε με του εταίρους σε μια τελική λύση. Έχουμε το σχέδιο. Χρειαζόμαστε να το διαβουλευτούμε.»
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment