20150204

Πέντε Βολιώτες και ένας Κρητικός ετοιμάζονται να κατακτήσουν το Έβερεστ

Έξι Έλληνες ορειβάτες, πέντε Βολιώτες και ένας Κρητικός, θα επιχειρήσουν ν” ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή του πλανήτη, το Έβερεστ στα 8.850 μέτρα τον Απρίλιο του 2015.
Η ανάβαση θα πραγματοποιηθεί από τη βόρεια πλευρά του βουνού (Θιβέτ) και θα διαρκέσει 45-50 ημέρες.
Την ταξιδιωτική και οργανωτική ευθύνη της αποστολής έχει το γραφείο εναλλακτικών μορφών τουρισμού Trueadventure (www.trueadventure.gr) ενώ τις διαδικασίες οργάνωσης και αδειοδότησης στο Νεπάλ και στο Θιβέτ έχει αναλάβει τοπικό Νεπαλέζικο γραφείο.
Η Ελληνική αποστολή θα ξεκινήσει από την Ελλάδα στις 13 Απριλίου 2015 για το Νεπάλ και την πρωτεύουσά του Κατμαντού. Εκεί η ομάδα θα παραμείνει 4-5 ημέρες για να παραλάβει την άδεια και τον εξοπλισμό. Στις 20 Απριλίου η ομάδα θα ταξιδέψει οδικώς για το Θιβέτ και την κατασκήνωση βάσης της βόρειας διαδρομής στα 5400 μέτρα υψόμετρο, όπου και θα φτάσει στις 26 Απριλίου.
Μετά από ξεκούραση 2-3 ημερών η ομάδα θα μεταβεί στο Advance Base Camp στα 6400 μέτρα όπου και θα εγκατασταθεί.
Για τις επόμενες 20 ημέρες θα ακολουθήσει η περίοδος εγκλιματισμού με συνεχείς αναβάσεις στις ψηλές κατασκηνώσεις C1 (7000m), C2 (7500m) ,C3 (7900m) . Η τελική προσπάθεια για την κορυφή (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) αναμένεται να γίνει το 2ο 15ήμερο του Μαΐου. Οι Έλληνες ορειβάτες θα επιστρέψουν στην χώρα μας στα μέσα Ιουνίου μετά από ένα ταξίδι 45-50 ημερών.
everest imeras korifis 014
Τα μέλη της αποστολής είναι 6 Έλληνες (5 Βολιώτες, και 1 Κρητικός) ορειβάτες, έμπειροι στο χώρο και ιδιαίτερα προπονημένοι και προετοιμασμένοι. Οι Βολιώτες ορειβάτες είναι μέλη του ΕΟΣ Βόλου και προπονούνται συστηματικά στο Πήλιο και στα βουνά της κεντρικής Ελλάδος. Η εμπειρία τους σε προηγούμενες ορειβατικές αποστολές σε όλο τον κόσμο, σε συνάρτηση με την πολύ καλή προετοιμασία και καθοδήγηση από τον επικεφαλής Νίκο Μαγγίτση, δίνουν τα εχέγγυα για μια, πάνω απ’ όλα, ασφαλή αλλά και πετυχημένη ανάβαση.
Γιώργος Ράιος: ΕΟΣ Βόλου. Ο Γιώργος είναι αθλητής του ΕΟΣ Βόλου από το 1998, είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αθλητής του ορειβατικού σκι και του ορεινού τρεξίματος. Είναι 25 ετών, ζει στην Αγριά και προπονείται στο Πήλιο. Έχει λάβει μέρος σε 11 ορειβατικές αποστολές εκτός Ελλάδας.
Θανάσης Γουλομήτρος: ΕΟΣ Βόλου: Ο Θάνος είναι αθλητής στίβου από το 1997 έως και σήμερα. Έχει διακριθεί σε αγώνες υπεραποστάσεων, και τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε αγώνες ορεινού τρεξίματος. Είναι 32 ετών, ζει στο Βόλο και προπονείται στο Πήλιο. Είναι στρατιωτικός και υπηρετεί στις Ειδικές Δυνάμεις.
Κώστας Παναγιώτου: ΕΟΣ Βόλου. Απόστρατος στρατιωτικός, των Ειδικών Δυνάμεων με 4 αποστολές στο εξωτερικό. Είναι αθλητής ορεινού τρεξίματος και μαραθωνοδρόμος. Είναι 45 ετών, ζει στην Αγριά και προπονείται στο Πήλιο.
Σοφοκλής Πλαΐτης: ΕΟΣ Ηρακλείου. Ο Σοφοκλής ασχολείται με τα τουριστικά επαγγέλματα, και την ορειβασία από το 2008. Είναι 40 ετών, ζει και προπονείται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Έχει λάβει μέρος σε 5 ορειβατικές αποστολές στο εξωτερικό.
Κώστας Τσαντός: ΕΟΣ Βόλου. Ο Κώστας είναι αθλητής ορεινού τρεξίματος και ανεβαίνει στα βουνά από το 2006. έχει λάβει μέρος σε 67 αγώνες ορεινού τρεξίματος σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αφρική, Αμερική ενώ οι 28 από αυτούς είναι υπερμαραθώνιοι, πολλές πρώτες θέσεις. Είναι 40 ετών και έχει λάβει μέρος σε 4 ορειβατικές αποστολές στο εξωτερικό.
Νίκος Μαγγίτσης: ΕΟΣ Βόλου. Ο Νίκος είναι μέλος του ΕΟΣ Βόλου από το 1984. Είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με μεταπτυχιακή διατριβή «Χρόνος αντίδρασης στο μεγάλο υψόμετρο». Είναι 46 ετών, ζει στην Αγριά και προπονείται στο Πήλιο. Έχει λάβει μέρος σε 42 ορειβατικές αποστολές σε όλο τον κόσμο. Είναι ο μόνος Έλληνας που έχει ανέβει στις «7summits» καθώς και ο μόνος Έλληνας που έχει φτάσει πεζοπορικά στο Βόρειο και Νότιο Πόλο.
Πηγή:e-thessalia.gr