Δημήτρης Μητροπάνος: Τι συμβαίνει με τον τάφο του; Τι ζητά η οικογένειά του;

Η οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου, ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο του 2012, ζήτησε να μη γίνει εκταφή.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η χήρα τραγουδιστή , Βένια, στις 10 Φεβρουαρίου, ζητά από την αρμόδια υπηρεσία Κοιμητηρίων του Δήμου Αθηναίων, «να μη συντελεστεί η εκταφή και να παραμείνει ο τάφος εσαεί δεδομένου ότι ο αείμνηστος, όπως μαρτυρείται στον Τύπο αλλά και στις καρδιές των ανθρώπων, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο συλλογικό πολιτιστικό γίγνεσθαι της Ελλάδας και θα ήταν ευχής έργον να μπορούσε να παραμείνει επισκέψιμος ο τόπος της τελευταίας του κατοικίας».
Το σημείωμα συνυπογράφουν οι κόρες Αναστασία και Μυρσίνη και η αδελφή του Σμαράγδα και καταλήγει, λέγοντας πως «ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεισέφερε στον πολιτισμό από το δικό του μετερίζι για πάνω από 45 χρόνια και θεωρούμε εύλογο αίτημα την παραμονή του τάφου του εσαεί στο σημείο, χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση».
Το αίτημα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη.
AdTech Ad
Σύμφωνα με τον κανονισμό του κοιμητηρίου, η ανακομιδή των οστών γίνεται μετά από 3 χρόνια, ωστόσο, είναι δεκτή η παράταση εκταφής για ένα μόνο έτος, αν το ζητήσει η οικογένεια του θανόντα.
Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές δόθηκε παράταση ταφής έως τις 12/04/2016 αλλά «τα ανωτέρω τέλη παράτασης ταφής δεν έχουν πληρωθεί».
Η υπηρεσία του δήμου αναφέρει πως ο κανονισμός δίνει τη δυνατότητα να παραχωρούνται τάφοι τριετίας τιμής ένεκεν για να θάβονται πρόσωπα «και μόνον αυτά, με εθνική κοινωνική και πολιτική δράση που πρόσφεραν μεγάλες υπηρεσίες στο Εθνος».
Η υπηρεσία δεν εισηγείται θετικά ή αρνητικά, ενώ δεν υπάρχει και εισήγηση της διαπαραταξιακής επιτροπής που προφανώς υπολειτουργεί.
Οι πληροφορίες θέλουν την λύση να δίνεται από την παράταξη Καμίνη, που θα εισηγηθεί θετικά, ζητώντας και από τις άλλες πλευρές ανάλογη στάση.
Οι τάφοι τριετίας στο Α' Κοιμητήριο Αθηνών παραχωρούνται με τέλη που κυμαίνονται μεταξύ 1.250-1.850 ευρώ, ενώ οι οικογενειακοί που αγοράζονται κοστίζουν και πάνω από 80.000 ευρώ. (Πηγή: gossip-tv.gr)
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment