Οι δαπάνες για τους πρόσφυγες στήριξαν τη γερμανική οικονομία

Οι κρατικές δαπάνες, που είχαν εν μέρει στόχο να καλύψουν το κόστος φιλοξενίας και φροντίδας για τους πρόσφυγες, και οι υψηλότερες επενδύσεις διατήρησαν σταθερό το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης στη Γερμανίας στο 0,3% το τέταρτο τρίμηνο, υπεραντισταθμίζοντας τη μείωση των εξαγωγών.
Επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις, η ομοσπονδιακή στατιστική αρχή ανακοίνωσε σήμερα ότι οι κρατικές δαπάνες, που αυξήθηκαν κατά 1,0% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, συνεισέφεραν κατά 0,2 της ποσοστιαίας μονάδας στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.
Οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 2,4% σε τριμηνιαία βάση, συνεισφέροντας 0,4 της ποσοστιαίας μονάδας στην ανάπτυξη. Βαρίδι ήταν το εμπόριο, καθώς αφαίρεσε 0,5 της ποσοστιαίας μονάδας από την ανάπτυξη.
Η Γερμανία δαπανεί δισεκατομμύρια ευρώ για τη στέγαση, την ενσωμάτωση και την εύρεση εργασίας για τους πρόσφυγες που φθάνουν στη χώρα, ο αριθμός των οποίων έχει ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ. Παράλληλα, τα επίπεδα ρεκόρ της απασχόλησης, οι αυξανόμενοι μισθοί, ο χαμηλός πληθωρισμός και τα φθηνότερα καύσιμα έχουν ενισχύσει τις ιδιωτικές δαπάνες. Αυτό βοηθά να αντισταθμιστεί η μείωση των εξαγωγών, που παραδοσιακά είναι ο μοχλός ανάπτυξης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment