Σάλος με πασίγνωστες σοκολάτες: Ποιες ανακαλούνται λόγω επικίνδυνων πλαστικών [φωτο]

Η σοκολατοβιομηχανία Mars προχωράει στην ανάκληση των προιόντων Mars, Snickers και Milky Way Minis στη Γερμανία καθώς βρέθηκε μέσα σε ένα από τα προϊόντα πλαστικό.
«Η εταιρία Mars πραγματοποιεί εθελοντική ανάκληση των προϊόντων σοκολάτας Mars, Snickers, Milky Way και Celebrations καθώς βρέθηκε πλαστικό σε ένα προϊόν» ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία σε δήλωσή της.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα με ημερομηνία λήξης από 19 Ιουνίου 2016 έως 8 Ιανουαρίου 2017. Ο πλήρης κατάλογος των προϊόντων που ανακαλούνται βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.mars.de.
«Με αυτή την ανάκληση, θα θέλαμε να αποτρέψουμε τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει ένα από τα προαναφερθέντα προϊόντα να τα καταναλώσουν» προσθέτει η εταιρεία.
Η αμερικανική σοκολατοβιομηχανία παράγει περίπου 10 εκατομμύρια σνακ καθημερινά στο εργοστάσιό της στην Viersen δυτικής Γερμανίας.
Να σημειωθεί πως ανακαλούνται και στην Ολλανδία και στο Βέλγιο και στη Γαλλία αλλά και σε ακομα 55 χώρες.
Για προληπτικούς λόγους η Mars Hellas ανακοίνωσε ότι ανακαλεί σοκολάτες Mars καιSnickers και στην Ελλάδα μετά τη μαζική ανάκληση προϊόντων σοκολάτας της Mars σε πολλές χώρες της Ευρώπης.
Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας η ανάκληση είναι αυτόβουλη και γίνεται προληπτικά καθώς τα προϊόντα συγκεκριμένης παρτίδας, που ανακαλούνται, έχουν παραχθεί στο εργοστάσιο της MARS στο Veghel της Ολλανδίας.
Η προληπτική ανάκληση αφορά στα προϊόντα με τις ακόλουθες ημερομηνίες ανάλωσης κατά προτίμηση και τύπο συσκευασιών:

Τονίζεται πάντως ότι καμία άλλη σειρά προϊόντων Mars® και Snickers® δεν ανακαλείται από την ελληνική αγορά καθώς τα προϊόντα είναι απολύτως ασφαλή για κατανάλωση.
Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους κάποιο από τα παραπάνω προϊόνταSNICKERS® ή/και MARS® καλούνται να μην το καταναλώσουν προς αποφυγή επιπλοκών στην κατάποση.
Όσοι έχουν αγοράσει τα παραπάνω προϊόντα ή έχουν οποιαδήποτε άλλη απορία ή επιθυμούν αντικατάσταση των εν λόγω προϊόντων οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 210 98 92 989 ή μέσω e-mail στο mars.hellas@effem.com.
Η Mars Hellas έχει ήδη ενημερώσει τον ΕΦΕΤ.
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment