Το παιχνίδι των Τούρκων πίσω από την πλημμύρα του Καστελόριζου με πρόσφυγες

Το επικίνδυνο παιχνίδι της Τουρκίας με τις προσφυγικές ροές και την τεχνητή αύξησή τους, που προκαλεί έμφραγμα σε συγκεκριμένα νησιά αποκαλύπτουν όσα έγιναν στο Καστελόριζο.
Ξαφνικά τις προηγούμενες μέρες το ακριτικό νησί γέμισε, μέσα σε ελάχιστες ώρες, με πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι ήταν τριπλάσιοι από τον μόνιμο πληθυσμό.
Ωστόσο αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι η Άγκυρα προκαλεί «τεχνητή αύξηση της ροής» σε σημεία που η ίδια επιλέγει.
Στο Καστελόριζο έφθασαν το τελευταίο τριήμερο τουλάχιστον 900 πρόσφυγες και μετανάστες αποδεικνύοντας την επιχειρησιακή στρατηγική της Τουρκίας η οποία χρησιμοποιεί αυτοβούλως τις ροές ως εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής.
Διακινητές ανενόχλητοι κινούνται στα παράλια της Τουρκίας και βρίσκουν νέα δίοδο στο Καστελόριζο με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια.
Μάλιστα ο ίδιος αποκάλυψε ότι αυτοί οι άνθρωποι που «βούλιαξαν» το Καστελόριζο, ήταν στην Κωνσταντινούπολη και μεταφέρθηκαν στα παράλια, στο Κας, για να περάσουν απέναντι στο Καστελόριζο, ενώ όλο αυτό το ταξίδι ήταν άσκοπο, αφού θα μπορούσαν πιο εύκολα και γρήγορα να κάνουν το ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη.
«Το Καστελόριζο δεν είναι οχυρωμένο. Οι κάτοικοι ''σηκώνουν'' από μόνοι τους ένα μεγάλο ''φορτίο''. Τα σώματα ασφαλείας είναι υποστελεχωμένα και με πενιχρά μέσα κάνουν υπερπροσπάθειες να ανταπεξέλθουν», δήλωσε και μιλώντας στο Mega έδωσε μια άλλη διάσταση στο φλέγον ζήτημα, υπογραμμίζοντας: «Οι δουλέμποροι, αυτοί οι απίστευτοι εγκληματίες δεν εξυπηρετούν μόνο οικονομικούς σκοπούς. Η λειτουργία των εγκληματικών στόχων έχει κάποια διάσταση που θα μπορούσε να είναι και πολιτική. Έχουμε στοιχεία ότι η λειτουργία των κυκλωμάτων έχει και πολιτική διάσταση».
Μάλιστα στην τουρκική πόλη «Κας» (Αντιφυλλος) που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Καστελόριζο, έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πρόσφυγες, που καθημερινά στέλνονται στο νησί με τη βοήθεια των τουρκικών κυκλωμάτων.
Ωστόσο η δύναμη του ΝΑΤΟ παραμένει αδρανής στο κέντρο του Αιγαίου, καθώς οι Τούρκοι εγείρουν σειρά ζητημάτων και μπλοκάρουν την επιχείρηση.
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment