Ορεκτικό με άρωμα Γαλλίας

Υλικά για 4-6 άτομα

- 1.300 γραμμάρια πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες 
- 1 κούπα λιωμένο βούτυρο

- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1/3 φλιτζάνι σχοινόπρασο, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες με το μαντολίνο.

2. Απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ρηχό ταψάκι διαστάσεων 22 εκ. Βάζετε τις πατάτες στο ταψάκι ανά στρώσεις, βουρτσίστε με λιωμένο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για κάθε στρώση.

3. Στη συνέχεια καλύψτε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30 λεπτά. Έπειτα αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες. 

4. Σερβίρετε τις πατάτες κομμένες σε τριγωνικά κομμάτια με λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
 
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment