«Μόνον εντός προγράμματος μπορούν να αντικατασταθούν μέτρα με άλλα μέτρα»

Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε σήμερα πως οποιεσδήποτε αλλαγές στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας πρέπει να ευθυγραμμίζονται με...
τις υφιστάμενες συμφωνίες με τους διεθνείς δανειστές της χώρας.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ηγείται του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, έκανε δηλώσεις στο ολλανδικό κοινοβούλιο, όπου μια πλειοψηφία των βουλευτών ζήτησε να μην υπάρξει νέα οικονομική στήριξη για την Ελλάδα.

«Η συμφωνία είναι συμφωνία» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ. «Αυτό σημαίνει πως μόνον εντός του προγράμματος μπορούν να αντικατασταθούν μέτρα με άλλα μέτρα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οποιεσδήποτε αλλαγές γίνουν, θα πρέπει να εγκριθούν από την τρόικα των δανειστών που περιλαμβάνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Τότε μπορείς να αλλάξεις το πρόγραμμα, μπορείς να συμπληρώσεις το πρόγραμμα διαφορετικά. Όμως στήριξη χωρίς ένα πρόγραμμα, στήριξη χωρίς περαιτέρω πρόοδο σε μεταρρυθμίσεις είναι αδιανόητη» τόνισε.

Ο Ντάισελμπλουμ έκανε δηλώσεις πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup με θέμα την Ελλάδα.

«Έχουμε την κοινή φιλοδοξία να φθάσουμε σε μια λύση και πιστεύω πως αυτό είναι δυνατό» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ. «Τα εναλλακτικά μέτρα θα πρέπει πάντα να εξετάζονται, να ελέγχονται από την τρόικα, είτε θα την αποκαλούμε τρόικα είτε όχι».
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment