Αντιδρά με άνοδο στο άνοιγμα το Χ.Α.

Ήπια ανοδική αντίδραση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, μετά τη μεγάλη πτώση των...
τριών προηγούμενων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικές απώλειες σε ποσοστό 15,39%.

H ανοδική αντίδραση πραγματοποιείται στον απόηχο των δηλώσεων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκη ότι μέλημα της νέας κυβέρνησης αποτελεί η εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών και η ενίσχυση των τραπεζικών μετοχών, τονίζοντας παράλληλα ότι το κράτος θα ασκήσει τα μετοχικά του συμφέροντα χωρίς να θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων, ενώ οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών θα γίνουν μετά από δημόσια διαβούλευση.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 718,12 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,98 %.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 22,65 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,10%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,04%.

Από τους επιμέρους δείκτες πτώση σημειώνει μόνο ο δείκτης των Προσωπικών Προϊόντων (-1,20%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+7,27%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,70%) και του Πετρελαίου (+3,19%).

Ανοδικά κινούνται 41 μετοχές, 13 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Eurobank +9,00%, Λεβεντέρης(π) +8,51%, Alpha Bank +8,12% και ΔΕΗ+7,87%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κέκροψ -9,33%, Kleeman Hellas-3,31%, ΕΛΤΟΝ -2,49% και Ιντραλότ -1,49%.
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment