Σε πτώση χωρίς τέλος οι τιμές κατοικιών στην Ελλάδα

Η τρίτη μεγαλύτερη πτώση παγκοσμίως στις τιμές της αγοράς κατοικίας
Κατρακύλα χωρίς τέλος για τις τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα, που παρουσιάζουν την τρίτη μεγαλύτερη πτώση, σύμφωνα με μία παγκόσμια έρευνα για την πορεία των τιμών των κατοικιικιών.
Συγκεκριμένα, σε σύνολο 54 χωρών, η Ελλάδα βρίσκεται στην 52η θέση και παρουσιάζει την τρίτη μεγαλύτερη πτώση στις τιμές των σπιτιών, φθάνοντας το 7,7% στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2014 σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2013, ενώ σε τριμηνιαία βάση το αντίστοιχο ποσοστό πτώσης διαμορφώνεται στο 1,4%.
Ωστόσο, οι ρυθμοί πτώσης στην ελληνική αγορά, με βάση τα στοιχεία της διεθνούς εταιρείας συμβούλων ακινήτων Knight Frank, φαίνεται να επιβραδύνονται, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνουν και οι μεσίτες στην τελευταία, τριμηνιαία έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδας.
Οι μεσίτες μάλιστα, καταγράφουν τώρα δειλό ενδιαφέρον για εξεύρεση ακινήτων μικρής και μεσαίας αξίας, τα οποία θεωρούνται ως «ευκαιρίες» για τους υποψηφίους αγοραστές και αντιμετωπίζονται ως επενδυτικές επιλογές ή ως εναλλακτικές μορφές εξασφάλισης των αποταμιεύσεων των νοικοκυριών.
Το μέσο ποσοστό έκπτωσης που επιτεύχθηκε στις πράξεις αγοραπωλησιών, σε σχέση με την αρχικά ζητούμενη τιμή, εκτιμάται από τους μεσίτες ότι εφθασε το 17% στο γ' τρίμηνο του 2014 ενώ καταγράφονται μεμονωμένα ποσοστά έκπτωσης που φθάνουν και στο 40%. Ο μέσος απαιτούμενος χρόνος διάθεσης των προς πώληση κατοικιών εκτιμάται σε οκτώ περίπου μήνες, ενώ το μέσο ποσοστό του τιμήματος αγοραπωλησίας το οποίο καλύφθηκε μέσω του δανεισμού εκτιμάται ότι ανήλθε στο 37%.
Πηγή: voria.gr
Share on Google Plus

About nefelhiolh

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment