Τι είπε ο Β. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου

Σε σημαντικές δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βαγγέλης Βενιζέλος μετά τη συνάντηση του με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, στο γραφείο του πρώτου, στη Βουλή.
Οι δηλώσεις αφορούν τόσο τη μελλοντική συνεργασία των δύο ανδρών, όσο και τις εκτιμήσεις του κ. Βενιζέλου για την εξέλιξη της προεδρικής εκλογής.
Λεπτομερέστερα:  
Δημοσιογράφος: Μιλήσατε με τον κ. Παπανδρέου και θέλουμε ένα σχόλιο δικό σας μετά από αυτή τη συνάντηση για την απάντηση που έχει δώσει.
Βενιζέλος: Κοιτάξτε πήρα την πρωτοβουλία να ξαναμιλήσω με τον κ. Παπανδρέου. Είχα πάρει και πριν από εβδομάδες την πρωτοβουλία μια συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών. Βρεθήκαμε στη Βουλή, κάναμε μία συζήτηση γύρω από το επίσης αυτονόητο, ότι πρέπει να διασφαλίσουμε την ενότητα του χώρου μας που είναι ο εγγυητής της εθνικής σταθερότητας.
Δημοσιογράφος: Σας είπε "όχι" ο κ. Παπανδρέου;
Βενιζέλος: Δική μου προσπάθεια είναι η ενότητα. Η δική μου υποχρέωση ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα συνεχίσω να το κάνω με κάθε τρόπο και είπα στο Γιώργο Παπανδρέου ότι η θέση του είναι στα ψηφοδέλτια του κινήματος, όποτε γίνουν εκλογές. Εμείς θέλουμε να γίνουνε, αργότερα, βεβαίως, οι εκλογές. Δεν έλαβα συγκεκριμένη απάντηση, αλλά δεν θα σταματήσω τις προσπάθειές μου και αυτό αφορά το σύνολο των δυνάμεων του χώρου.
Δημοσιογράφος: Πως κρίνετε την εξέλιξη των ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας;
Ευ. Βενιζέλος: Νομίζω ότι σήμερα έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, της σύνεσης, της σταθερότητας. Αγωνιζόμαστε πολύ καιρό για να πετύχουμε το αυτονόητο. Ο ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα, δε θέλει εκλογές. Θέλει να προστατεύσουμε αυτή τη στιγμή τους κόπους του και τα επιτεύγματα του, τη σταθερή πορεία της οικονομίας. Δε θα έλεγα ότι υπάρχει βεβαιότητα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην τρίτη ψηφοφορία, αλλά σήμερα αυξήθηκαν πολύ οι πιθανότητες να γίνει το σωστό.
Δημοσιογράφος: Θα ληφθεί άλλη πολιτική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση;
Βενιζέλος: Η πρωτοβουλία της συναίνεσης, της συνεννόησης, της σύνεσης, η πρωτοβουλία για την ευθύνη που έχει ο καθένας είναι πάντα ανοιχτή. Γιατί είναι κάτι το προφανές, το αυτονόητο, το συνεχές.
ΠΗΓΗ:athensvoice.gr
Share on Google Plus

About nefelhiolh

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment