Βίζα για συζύγους αξίας 4.627 δολαρίων

Στα ύψη το κόστος για όσους θέλουν να μεταβούν στην Αυστραλία

Σε δύσκολη οικονομική θέση φέρνει πολλούς Έλληνες νέο-μετανάστες της Αυστραλίας η απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης να αυξήσει σημαντικά το κόστος της βίζας για συζύγους.

Η αύξηση, στο πλαίσιο μέτρων για τη μείωση των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού, φθάνει ακόμα και το 50% σε κάποιες περιπτώσεις, θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2015 και αναμένεται να αποφέρει στο αυστραλιανό δημόσιο 373 εκατομμύρια δολάρια, την προσεχή τετραετία.

Έτσι μια βίζα για άτομα που σκοπεύουν να μεταβούν στην Αυστραλία ώστε να παντρευτούν τον ή την σύντροφό τους θα κοστίζει 4.627.00 δολάρια, από 3.085.00 που κοστίζει σήμερα. Η χορήγηση βίζας για συντρόφους από 4.575.00 δολάρια θα ανέλθει στις 6.865.00 δολάρια.

Η ομογενής Πένι Δημοπούλου, που ειδικεύεται σε μεταναστευτικά θέματα, τόνισε ότι η αύξηση αυτή θα πλήξει αρκετούς Έλληνες που είτε επιστρέφουν, είτε μεταναστεύουν στην Αυστραλία. «Το κόστος είναι μεγάλο, ειδικά για άτομα που ήταν άνεργα λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα» είπε η κ. Δημοπούλου.
ΠΗΓΗ:grafida.net
Share on Google Plus

About nefelhiolh

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment