Ερεθισμός και πόνος στη μασχάλη: Τι σημαίνουν

Ο ερεθισμός στην περιοχή της μασχάλης είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που μπορεί να σχετίζεται με...
κάτι ασήμαντο (όπως η αντίδραση στο ξυράφι που συνήθως χρησιμοποιούν οι γυναίκες ή στο αποσμητικό), μπορεί όμως να είναι και κάτι ανησυχητικό, ειδικά αν εκδηλώνεται πόνος.
Αν αισθανθείτε κάψιμο στη περιοχή, το πιθανότερο είναι να έχετε αλλεργία σε κάποιο προϊόν που χρησιμοποιείτε. Ο ήπιος πόνος σε συνδυασμό με αίσθηση καψίματος, αποτελούν συνήθως την αντίδραση σε αποσμητικά ή αντιιδρωτικά που δεν ανέχεται το δέρμα σας.
Επίσης εάν παίρνετε φάρμακα που δεν σας ταιριάζουν, μία πιθανή αντίδραση είναι η αίσθηση καψίματος στο δέρμα, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της μασχάλης.
Αν αισθάνεστε μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα σε συνδυασμό με κάψιμο, τότε πρόκειται για μία κατάσταση που ονομάζεται παραισθησία. Αυτή μπορεί να σχετίζεται με περιφερειακή αρτηριακή νόσο, περιφερειακή νευροπάθεια ή διαβήτη, αλλά και ένα πιθανό τραυματισμό στο βραχιόνιο πλέγμα, που δείχνει πρόβλημα στο δίκτυο των νεύρων που μεταφέρει σήματα από την σπονδυλική στήλη στο χέρι, το χέρι και τον ώμο.
Αν η μασχάλη σας είναι πρησμένη και πονάει, ενδέχεται να έχει προκληθεί λοίμωξη του δέρματος. Σ' αυτή την περίπτωση χρειάζεται η λήψη αντιβίωσης.
Μία από τις πιο κοινές αιτίες για τον πόνο στη μασχάλη είναι, είναι η διόγκωση των λεμφαδένων που οφείλονται σε κάποιον ιό. Το πρήξιμο των λεμφαδένων στη συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να είναι και ένδειξη καρκίνου.
Επίσης ο έρπης ζωστήρας και η ανεμοβλογιά μπορεί να εκδηλώνουν ερεθισμό στη συγκεκριμένη περιοχή.
Πηγή:onmed.gr
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment