Γιατί είναι τυχεροί οι άνδρες με κοντά δάκτυλα;

Οι άνδρες που έχουν κοντούς παράμεσους έχουν περισσότερες πιθανότητες ανάρρωσης μετά από καρκίνο του προστάτη σύμφωνα με αυτή τη νέα έρευνα.
Συγκεκριμένα τα τεστ έδειξαν ότι οι άνδρες με καρκίνο ανταποκρίνονται καλύτερα στα φάρμακα που λαμβάνουν για την καταπολέμηση του όγκου, αν ο παράμεσός τους είναι πιο κοντός από τον δείκτη δίπλα στον αντίχειρα.
Οι άνδρες με κοντούς παράμεσους πιστεύεται ότι έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, μια ορμόνη που είναι γνωστό ότι συμβάλει στην ανάπτυξη των όγκων του προστάτη.
Οι γιατροί που κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν τη συγκεκριμένη θεωρία, εξέτασαν 142 εθελοντές και ανακάλυψαν ότι όσοι άνδρες έχουν πιο κοντούς παράμεσους, ανταποκρίνονται καλύτερα στη δουταστερίδη, ένα φάρμακο που καταπολεμά τον καρκίνοεμποδίζοντας τις επιδράσεις της τεστοστερόνης στον προστάτη.
Η διαφορά μεταξύ των δύο δακτύλων καθορίζεται από την έκθεση του βρέφους στην τεστοστερόνη, όταν ακόμα το έμβρυο βρίσκεται στη μήτρα.
Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία ευρήματα των ειδικών από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Νοτίου Κορέας, οι γιατροί θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να προβλέψουν το πόσο καλά  ένας ασθενής θα ανταποκριθεί στη θεραπεία απλά μετρώντας τα δάκτυλά του.
Οι άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα δεν είχαν καρκίνο του προστάτη, είχαν όμωςδιογκωμένο προστάτη ή σε αρχικό στάδιο υπερπλασία του προστάτη,  μια συχνή πάθηση στους άνδρες άνω των 50 ετών, κατά την οποία ο προστάτης διογκώνεται και εμποδίζει τηφυσιολογική ροή των ούρων.
Η δουταστερίδη χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια για τη θεραπεία του καρκίνου και της υπερπλασίας του προστάτη. Οι εθελοντές λάμβαναν το συγκεκριμένο φάρμακο κάθε μέρα για έξι μήνες. Όταν οι ειδικοί μετά από αυτό το διάστημα μέτρησαν τον προστάτη τους για να διαπιστώσουν αν είχε συρρικνωθεί, διαπίστωσαν ότι όσοι από τους εθελοντές είχαν κοντύτερους παράμεσους, εμφάνιζαν μεγαλύτερη συρρίκνωση στον προστάτη. 
πηγή:lifezone.gr 
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment