Το άγγιγμα του προσώπου αποτελεί ένδειξη υγείας του εμβρύου

Σημαντική ένδειξη της φυσικής και ψυχικής υγείας των εμβρύων μπορεί να αποτελέσει η πρόβλεψη του αγγίγματος του προσώπου από τα ίδια.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Durham, με τη βοήθεια και τρισδιάστατων φωτογραφιών εμβρύων μέσα στη μήτρα.

Ψυχολόγοι εντόπισαν ότι τα έμβρυα έχουν τη δυνατότητα, όσο αναπτύσσονται και στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης, να προβλέπουν και όχι απλά να αντιδρούν στις κινήσεις των χεριών τους προς το στόμα τους. Παράδειγμα τέτοιας πρόβλεψης αποτελεί το άνοιγμα του στόματος πριν την είσοδο του δαχτύλου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η πρόβλεψη αυτή από μέρους των εμβρύων αποτελεί βασική ένδειξη για την υγεία και την ομαλή ανάπτυξή του. Αντίθετα, η απουσία της δυνατότητας αυτής θα μπορούσε να είναι σημάδι κάποιας ασθένειας.

«Αυξημένο άγγιγμα του κάτω μέρους του προσώπου και του στόματος σε έμβρυα θα μπορούσαν να είναι ένας δείκτης της ανάπτυξης του εγκεφάλου που απαιτείται για την υγιή ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας για την κοινωνική αλληλεπίδραση και σίτισης», λέει η ψυχολόγος Nadja Reissland.

Τα ευρήματα αυτά προέκυψαν από τη μελέτη «υπερηχογραφημάτων 4D», δηλαδή τρισδιάστατων υπερηχογραφημάτων που μπορούν να ιδωθούν σε πραγματικό χρόνο, για την απεικόνιση 8 κοριτσιών και 7 αγοριών μεταξύ της 24ης και 36ης εβδομάδας κύησης.Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment