Κάταγμα πέους: Πώς συμβαίνει και τι πρέπει να κάνετε...

Αν και δεν υπάρχουν οστά στο πέος, μπορεί να εντοπιστεί κάταγμα στους κυλινδρικούς άξονες που διοχετεύουν το αίμα στην περιοχή κατά τη στύση. Εάν αυτοί οι άξονες βρίσκονται σε κάμψη την ώρα της στύσης μπορεί να προκληθεί ρήξη και το πέος να...
γεμίσει με αίμα. Εάν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, το αποτέλεσμα είναι το οίδημα και η μόνιμη δυσμορφία ή η απώλεια σεξουαλικής λειτουργίας.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ), το ανδρικό μόριο, παρ' ότι ευκίνητο σε ηρεμία (χάλαση), γίνεται σκληρό κι ευθύ με τον ερωτικό ερεθισμό, αφού γεμίζει με αίμα. Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά είναι απαραίτητα για να επιτελέσει τη λειτουργία για την οποία υπάρχει: τη σεξουαλική πράξη.
Σε σπάνιες περιπτώσεις, ο χιτώνας που περιβάλει τους κυλινδρικούς άξονες μπορεί να σχιστεί σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής (συνήθως συμβαίνει σε συγκεκριμένη στάση, όπου η σύντροφος με το βάρος της πιέζει και συνθλίβει το πέος) και να προκληθεί το καλούμενο κάταγμα πέους.
Πηγή:onmed.gr
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment