20140212

Φιλιά και αγκαλιές κάνουν καλό στην υγεία!

Αποδείχθηκε και επιστημονικά πως φιλιά και αγκαλιές κάνουν καλό στην υγεία (και την ψυχολογία).
Το Medical University της Βιέννης έκανε μια έρευνα σύμφωνα με την οποία οι αγκαλιές μας βοηθούν να μειώσουμε το άγχος και την πίεση και να τονώσουμε τη μνήμη – ένας λόγος παραπάνω να αρχίσεις να αγκαλιάζεις τους αγαπημένους σου.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι όλα προέρχονται από την οξυτοκίνη, την ορμόνη της αγάπης, η οποία εκκρίνεται από τον οργανισμό μας όταν αγκαλιαζόμαστε και βελτιώνει τους κοινωνικούς δεσμούς μας. Η έκκριση της οξυτοκίνης ηρεμεί τις γυναίκες περισσότερο απ’ ό, τι τους άνδρες. Μια ζεστή αγκαλιά από τον αγαπημένο μας κάνει πολύ καλό στην υγεία μας. Τι άλλο μας κάνει καλό;


Η συζήτηση με τον/την αγαπημένο/η σου, ακόμη και αν δεν αγγίζεστε, μειώνει την αρτηριακή πίεση. Μάλιστα όσο πιο σημαντικό είναι αυτό το πρόσωπο για σένα τόσο πιο πολύ ηρεμεί το σώμα σου μια συζήτηση μαζί του.


Το σεξ, εκτός του ότι σε βοηθά να χάσεις θερμίδες, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού σου αλλά και το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Επιπλέον, χάρη στην οξυτοκίνη και την αύξηση της ορμόνης προλακτίνης βελτιώνεται και η ποιότητα του ύπνου σου.


Το φιλί έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει τα επίπεδα οξυτοκίνης και κορτιζόλης, αλλά ότι μειώνει το στρες. Αυτό όμως που δεν ξέραμε είναι ότι το γεγονός ότι παράγεται περισσότερο σάλιο κατ’ αυτή τη διαδικασία, σημαίνει ότι καθαρίζουμε τα δόντια από τα βακτήρια και απομακρύνουμε την πλάκα. Το σάλιο από μόνο του είναι ένα φυσικό αντισηπτικό, άρα η αυξημένη παραγωγή του κατά τη διάρκεια ενός φιλιού κρατά μακριά βακτήρια και ιούς. Τέλος, ένα φιλί απομακρύνει τα συμπτώματα αλλεργιών. Μια ιαπωνική έρευνα έδειξε ότι τα ζευγάρια που φιλιούνται για 30’ έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν συμπτώματα αλλεργίας, όπως το φτέρνισμα ή το συνάχι.

πηγή:Faysbook.gr