20131003

Διαμαρτυρία για την «ατιμωρησία Χρυσαυγίτη οδηγού του ΟΑΣΘ»

Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για την αναστολή της κίνησης της πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον του από τον ΟΑΣΘ
του Μάρκου Γεωργίου
Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον ΟΑΣΘ για την υπόθεση του οδηγού του Οργανισμού που αποβίβασε δύο έγχρωμους αλλοδαπούς από το λεωφορείο, λέγοντας ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, απέστειλαν οι δικηγόροι που γνωστοποίησαν το περιστατικό τον περασμένο Απρίλιο. 
Διαμαρτύρονται για την αναστολή της κίνησης της πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον του και  για το ότι δεν έχει τιμωρηθεί με κανένα τρόπο από τον ΟΑΣΘ.
Σύμφωνα με τους ίδιους, ο συγκεκριμένος  οδηγός παραπέμπεται να δικασθεί για άρνησης παροχής υπηρεσίας (επιβίβασης σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ) στους δύο αλλοδαπούς για ρατσιστικούς λόγους,στο Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη, όπως επίσης και στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη καθώς ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος εκπροσωπεί το δήμο στο Δ.Σ. του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.
Τον περασμένο Απρίλιο, ο οδηγός του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης καταγγέλθηκε ότι αποβίβασε δύο επιβάτες επειδή ήταν έγχρωμοι και όταν αντέδρασαν κάποιοι από τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο λεωφορείο άρχισε να φωνάζει: Ε, ναι ρε. Είμαι χρυσαυγίτης! Είμαι χρυσαυγίτης! Τρέχει κάτι;!”Την καταγγελία έκανε μια επιβάτιδα του οχήματος. Πηγή: voria.gr