20131003

Αντιμετωπίστε την τριχόπτωση με φυσικούς τρόπους

Είναι φυσιολογικό να πέφτουν τα μαλλιά μας, ακόμα και κάθε μέρα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι μπορεί να παρατηρήσουν τριχόπτωση πέρα του φυσιολογικού.
Μπορεί πχ. να δεις τον νιπτήρα σου ή την βούρτσα που χτενίζεσαι, γεμάτα τρίχες. Αν αυτό συμβαίνει καιρό και δεν μιλάμε απλά για μια εποχιακή τριχόπτωση, τότε θα πρέπει να «τακτοποιήσεις» το πρόβλημα πριν είναι αργά.
Η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε ένα σωρό παράγοντες όπως: άγχος, μακροχρόνιες αρρώστιες, ορμονικά προβήματα, περίοδο εγκυμοσύνης, έλλειψη βιταμινών, φάρμακα κλπ.
Έχεις τρεις επιλογές για να την αντιμετωπίσεις:
Φαρμακευτική αγωγή
Εμφύτευση μαλλιών
Φυτικά προϊόντα
Εάν ήμουν στην θέση σου, πριν αναζητήσω θεραπεία μέσω της φαρμακευτικής οδού, θα δοκίμαζα οτιδήποτε εναλλακτικό υπάρχει εκεί έξω. Γι’αυτό είπα κι εγώ να σου δώσω τα «φώτα» μου, μιας και είναι αρκετές οι γυναίκες που μου στέλνουν μηνύματα, σχετικά με το τι μπορούν να κάνoυν για το πρόβλημα που τις ταλαιπωρεί.
Φυτικά προϊόντα αντιμετώπισης της τριχόπτωσης
Μέλι και κανέλα
Ανακάτεψέ τα και εφάρμοσε την πάστα, που μόλις έφτιαξες, στις ρίζες των μαλλιών και στο δέρμα του κεφαλιού σου. Το μέλι θα κάνει τα μαλλιά σου να κολλάνε, γι’αυτό ξέπλυνέ τα καλά στο τέλος με ζεστό νερό.
Χρόνος αναμονής: 30′
Γάλα καρύδας
Κάνε μασάζ σε όλοκληρο το κεφάλι και το μήκος των μαλλιών σου. Στην συνέχεια, ξέπλυνε με ζεστό νερό.
Χρόνος αναμονής: 30′
Μέλι με κρόκο αυγού
Ανακάτεψέ τα και εφάρμοσε τον προϊόν στις ρίζες των μαλλιών σου.
Χρόνος αναμονής: 30′
Αλόη Βέρα
Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να εφαρμόσεις την αλόη στις ρίζες και στο μήκος των μαλλιών σου. Η αλόη βοηθά στην ενεργοποίηση δύο ενζύμων στο σώμα που είναι υπεύθυνα για την φυσιολογική ανάπτυξη των μαλλιών μας.
Την συγκεκριμένη θεραπεία μπορείς να την κάνεις για 3-6 μήνες.
Χρόνος αναμονής: 30′
Τι να ΜΗΝ κάνεις:
- Μην βουρτσίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι ακόμα βρεγμένα.
- Μην βάφεις τα μαλλιά σου με xημικές βαφές.
- Μην χρησιμοποιείς πιστολάκι και ειδικά ζεστό αέρα.
Διατροφή για την τριχόπτωση:
Η δίαιτα σου θα πρέπει να περιέχει τροφές πλούσιες σε σίδηρο και πρωτεϊνη. Επίσης, τα ωμά φρούτα και λαχανικά θα πρέπει να συνοδεύουν το πρόγραμμα διατροφής σου, σε καθημερινή βάση. Αν θέλεις μπορείς να πάρεις και συμπληρώματα διατροφής όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.
Πηγή: boro.gr