20131003

«Ρωτήστε τον Βρύζα γιατί δεν πήγα στον ΠΑΟΚ»

Στα στοιχεία της Άλκμααρ (την οποία αντιμετώπισε με τον Ατρόμητο) και όχι στο γιατί δεν πήγε τελικά στον ΠΑΟΚ προτίμησε να σταθεί ο Σωκράτης Φυτανίδης.
Μιλώντας στον «Αθλητικό Μετρόπολις» ο στόπερ του Ατρομήτου παρέπεμψε στον Ζήση Βρύζα για τους λόγους που δεν μεταγράφηκε τελικά στον «δικέφαλο του Βορρά».

Όσο για την ολλανδική ομάδα, επεσήμανε την άμυνα ως το αδύνατο σημείο της κι εξέφρασε την πίστη πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να της δημιουργήσει πολλά προβλήματα, ακόμα και μέσα στην έδρα της.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φυτανίδης...

Για την Άλκμααρ
«Είναι μια ομάδα επικίνδυνη στο επιθετικό κομμάτι, διαθέτει καλούς και επικίνδυνους ποδοσφαιριστές. Αδύναμο σημείο της η ευάλωτη άμυνα. Έχουν δύο στόπερ οι οποίοι έχουν ποιότητα αλλά είναι ψηλοί και αργοί. Διαθέτουν καλούς ακραίους, ιδιαίτερα από δεξιά, από όπου κατά κύριο λόγο επιτίθενται. Αν της επιτεθείς από τον άξονα της δημιουργείς αρκετά προβλήματα».

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει την Άλκμααρ

«Πρέπει να πιάσουν αρκετοί παίκτες υψηλά επίπεδα απόδοσης. Να προσέξει το ρυθμό της Άλκμααρ και να μην την αφήσει να παίξει γρήγορα».

Για τις αναμετρήσεις του Ατρομήτου με την Άλκμααρ

«Δε νομίζω ότι μας υποτίμησαν. Έμειναν με δέκα παίκτες από πολύ νωρίς, ήμασταν πίσω στο σκορ από το πρώτο ματς και κυνηγούσαμε ένα θαύμα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Επιβάλλαμε εμείς το ρυθμό μας, είχαμε ευκαιρίες, χάσαμε πέναλτι, είχαμε δοκάρι. Σήμερα είναι διαφορετικό ματς αφού πρόκειται για ματς ομίλων».

Για την έδρα της ολλανδικής ομάδας

«Είναι ένα γήπεδο όμορφο, δημιουργείται μια ωραία ατμόσφαιρα, η οποία δεν μπορεί να προβληματίσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ που είναι συνηθισμένοι να παίζουν σε ένα γεμάτο γήπεδο με παλμό. Δεν έχει καμία σχέση με Τούμπα».

Για την προσωπική του εκτίμηση

«Είναι δύσκολο να προβλέψεις κάποια πράγματα γιατί θα είναι διαφορετική η τακτική που θα ακολουθήσει η Άλκμααρ σε σχέση με το δικό ματς. Ο ΠΑΟΚ έχει τους παίκτες που μπορούν να τους δημιουργήσουν προβλήματα. Καλό θα είναι να προσπαθήσει να διασφαλίσει το μηδέν πίσω. Σαν Έλληνας εύχομαι να κερδίσει ο ΠΑΟΚ και να δώσει βαθμούς στην Ελλάδα».

Για τους λόγους που δεν υλοποιήθηκε η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ

«Δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτήν την υπόθεση. Ήταν θέμα του ΠΑΟΚ και όχι δικό μου. Ρωτήστε τον κ. Βρύζα».
Πηγή: sport-fm.gr