20131003

Σε δίκη παραπέμπεται ο οδηγός του ΟΑΣΘ που κατέβασε μετανάστες από λεωφορείο

Σε δίκη παραπέμπεται οδηγός του ΟΑΣΘ, ο οποίος κατηγορείται ότι κατέβασε από λεωφορείο του Οργανισμού δύο Αφρικανούς επιβάτες, με το πρόσχημα ότι δήθεν δεν ακύρωσαν τα εισιτήριά τους.
Ο εν λόγω οδηγός παραπέμπεται να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για άρνηση παροχής υπηρεσίας. Η υπόθεση ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας, τον περασμένο Απρίλιο, μετά από σχετική αναφορά που έκανε ομάδα δικηγόρων, καταγγέλλοντας τον συγκεκριμένο οδηγό για ρατσιστική συμπεριφορά.

Επικαλούμενοι, επιπλέον, μαρτυρία επιβάτη, οι δικηγόροι, στην αναφορά τους, υποστήριξαν ότι ο καταγγελλόμενος επιτέθηκε φραστικά στους υπόλοιπους επιβάτες, που θορυβήθηκαν από τη συμπεριφορά του, και απευθυνόμενους προς το μέρος τους, φέρεται να είπε ότι είναι «χρυσαυγίτης», επιδεικνύοντας, κατά την ίδια μαρτυρία, μενταγιόν που φορούσε με το σύμβολο του κόμματος.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, από την οποία διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η παραπομπή τού οδηγού σε δίκη. Πάντως, όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος μέχρι στιγμής δεν έχει ελεγχθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ΟΑΣΘ, με τον Οργανισμό να επικαλείται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την εκκρεμούσα ποινική διαδικασία.[newsbeast]