20131002

«Υπάρχουν καλά νέα από την Ελλάδα»

«Υπάρχουν καλά νέα από την Ελλάδα». Με αυτόν τον τίτλο επιγράφει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt συνέντευξη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γιάνους Λεβαντόβσκι, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη σχετικά με τη διάσωση του ευρώ και την έλλειψη ρευστότητας. 
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα κοινοτικού προϋπολογισμού δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις γερμανικές εκλογές λέγοντας πως είναι ανάγκη να σχηματισθεί άμεσα μια κυβέρνηση, ανάμεσα σε άλλα, διότι η Γερμανία έχει μια ιδιαίτερη ευθύνη απέναντι στην Ευρώπη και στην οικοδόμηση μιας νέας αρχιτεκτονικής για την Ευρωζώνη.

Σχετικά με την Ελλάδα δήλωσε αισιόδοξος, διότι, όπως είπε, η χώρα «θα απορροφήσει 24% περισσότερα χρήματα από τα διαρθρωτικά ταμεία από ό,τι αναμενόταν τον περασμένο Απρίλιο. Αυτό για μένα είναι ένα καλό νέο. Αποδεικνύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα προχωράνε. Γίνονται και πάλι επενδύσεις. Στο παρελθόν πολλά προγράμματα δεν υλοποιήθηκαν, διότι η διοίκηση δεν ήταν σε θέση να τα υλοποιήσει. Αυτό φαίνεται πως σταδιακά αλλάζει».[newsbeast.gr]