20131029

ALLISON STOKKE Άλμα επί κοντώ, φαντασίωση εις… μήκος!

Είναι νέα, ωραία και (πολύ-πολύ) μοιραία. Επίσης είναι αθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, όμως αυτό ελάχιστα φαίνεται ν’ απασχολεί τους απανταχού άρρενες οπαδούς της που σε κάθε ενέργειά της νιώθουν...
την ανάσα τους να κόβεται όχι λόγω των επιδόσεών της αλλά εξαιτίας του παρουσιαστικού της. Το Cobrasports.gr δεν τους αδικεί!
Λένε πως η ομορφιά είναι ευχή και κατάρα μαζί. Ευχή, διότι ένα όμορφο παρουσιαστικό μπορεί πάντοτε να ανοίξει περισσότερους δρόμους. Και κατάρα, επειδή όποιος ή όποια υπάγεται σε αυτήν την κατηγορία, δύσκολα θα διαπιστώσει την πραγματική του/της αξία σε αυτό που κάνει. Κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με την Allison Stokke. Αθλήτρια του στίβου στο άλμα επί κοντώ, η 22χρονη σήμερα (σ.σ. γεννημένη στις 22 Μαρτίου του 1989) Καλιφορνέζα κλήθηκε από πολύ νωρίς-συγκεκριμένα στα 17 της-να ακροβατεί σε μια επικίνδυνη διαχωριστική γραμμή. Αυτήν της ταλαντούχας, φιλόδοξης και πολλά υποσχόμενης αθλήτριας από τη μια πλευρά και του συμβόλου του σεξ από την άλλη. Αυτό το τελευταίο, βέβαια, η ίδια δε δείχνει να το απολαμβάνει, όμως εδώ που τα λέμε ποτέ δεν ήταν στο χέρι της να το ελέγξει κιόλας.
Τα πάντα ξεκίνησαν πριν από πέντε χρόνια περίπου, όταν δημοσιεύτηκαν στο ίντερνετ κάποιες φωτογραφίες της από ένα μίτινγκ στίβου στο οποίο είχε λάβει μέρος εκείνη την περίοδο. Σύντομα, το όνομά της έλαβε τη μορφή λαίλαπας στις φαντασιώσεις των απανταχού αρσενικών που έψαχναν σε κάθε ευκαιρία να βρουν νέες φωτογραφίες σε κάθε πιθανή και απίθανη πόζα. Εντός ή εκτός των τερέν, χαμογελαστή ή στενοχωρημένη, προβληματισμένη ή ήρεμη, ιδρωμένη ή φρεσκολουσμένη, όλα αυτά δεν είχαν σημασία. Το μοναδικό που μετρούσε και μετράει ήταν και είναι να βρίσκεται μέσα στη φωτογραφία. Κατά προτίμηση με το στενό μπλουζάκι της και το κολλητό σορτσάκι της.
Όσο για τις επιδόσεις της, αυτές μπορεί να μην απασχολούν κανέναν, όμως η αλήθεια είναι πως τα πάντα συνηγορούν στο ότι πρόκειται για μια πολύ ταλαντούχα αθλήτρια, με πολλά αξιόλογα ρεκόρ στη μέχρι τώρα πορεία της. Ωστόσο είπαμε: αυτά μικρή σημασία έχουν. Τόσο για τους άνδρες θαυμαστές της που κάθε μέρα που περνάει αυξάνονται και πληθύνονται, όσο και για τις διάφορες αθλητικές εταιρείες που-λέγεται ότι-της τάζουν τον ουρανό με τα άστρα προκειμένου να αποκτήσουν τα δικαιώματά της.
Πώς αντιμετωπίζει εκείνη όλη αυτήν την ξαφνική δημοσιότητα; Όπως έχει διαρρεύσει στον Τύπο, αισθάνεται άβολα. Το ίδιο και η οικογένειά της. Ίσως γιατί γνωρίζουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει όλη αυτή η δημοσιότητα στην πορεία μιας νεαρής αθλήτριας. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από την Anna Kournikova, άλλωστε, δεν υπάρχει. Απ’ την άλλη, όμως, είπαμε: η ομορφιά είναι μεν κατάρα, αλλά είναι και ευχή μαζί. Με την ευχή μας, λοιπόν, η Allison Stokke να διαπρέψει στο χώρο της. Κάπως έτσι, θα εξακολουθήσουμε να την απολαμβάνουμε σε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες.
 
stokke  
stokke