20131003

Συγκρατούμενος με τον Άκη ή την 17Ν ο Μιχαλολιάκος!

Σύσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού για το που θα φιλοξενηθούν οι χρυσαυγίτες- Δυο τα σενάρια: είτε στην πτέρυγα που κρατούνται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και επιχειρηματίες για χρέη στο Δημόσιο είτε στην πτέρυγα όπου κρατούνται τα μέλη της 17Ν
- Πιθανότατα στις 16:00 το απόγευμα θα μεταφερθεί ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος στη φυλακή μετά την προφυλάκισή του
- Μαζί του θα μεταφερθούν στις φυλακές ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης και η ανθυπαστυνόμος «βαρύ λαρύγγι»

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, αρχηγός κόμματος πρόκειται να περάσει τις πόρτες των φυλακών Κορυδαλλού για να φυλακιστεί.

Θα είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, μιας εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.
Αυτό που παρουσιάζει τώρα τεράστιο ενδιαφέρον είναι η πτέρυγα του Κορυδαλλού που θα φιλοξενήσει τον "φύρερ" της Χρυσής Αυγής, τον βουλευτή του κόμματος και τον "πυρηνάρχη" της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας.

Γι' αυτό, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, έγινε νωρίτερα σύσκεψη: σε ποια κελιά θα φιλοξενηθούν οι χρυσαυγίτες; Ιδού το ερώτημα. Τα σενάρια που εξετάζονται είναι δυο: είτε θα μεταφερθούν στην πτέρυγα των... VIP, εκεί όπου κρατούνται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και επιχειρηματίες που έχουν προφυλακιστεί για χρέη στο Δημόσιο είτε στην πτέρυγα όπου κρατούνται οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη.

«Τον έκαψε ο Πατέλης», δήλωσε αρμόδια δικαστική πηγή
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μαζί με τον Γιάννη Λαγό και τον Γιώργο Πατέλη, τους δυο ανθρώπους που εμπλέκονται στην υπόθεση τς δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπαλιά τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι, θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μαζί τους, στον Κορυδαλλό θα μεταφερθεί και η ανθυπαστυνόμος «βαθύ λαρύγγι», η γυναίκα που κατηγορείται πως ειδοποιούσε τη Χρυσή Αυγή για όσες γυναίκες του κόμματος εξέφραζαν τη λύπη τους για τη δολοφονία Φύσσα.

Η μεταγωγή τους, από τη ΓΑΔΑ στα κρατητήρια της οποίας κρατούνται από το περασμένη Σάββατο, θα γίνει (το πιθανότερο) στις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, θα γίνει πριν τη δύση του ηλίου, προκειμένου να ετοιμαστούν οι φυλακές για την κράτησή τους.
Τα ξημερώματα, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων μετά τη μαραθώνια απολογία του. Ενώπιον τον δικαστικών επέμεινε πως η δίωξή του είναι πολιτική και αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με παράνομες δράσεις, με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Τον έκαψε ο Πατέλης», γράφει Το Βήμα επικαλούμενο αρμόδια δικαστική πηγή, καθώς ο "πυρηνάρχης" της Νίκαιας απολογήθηκε μετά τον αρχηγό του αφού κρίθηκε πως τα όσα είχε πει, ήταν κρίσιμα για το αν ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα κρινόταν προφυλακιστέος.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και οι συνήγοροί του, ο αδελφός του, Τάκης Μιχαλόλιας και ο Δημ. Νινόπουλος, προσπάθησαν να «καταρρίψουν» το ισχυρό χαρτί του κατηγορητηρίου σε βάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου, πως δηλαδή το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τις 10.15 ως τις 12.37 υπήρξαν αλλεπάλληλες επικοινωνίες με όλα τα στελέχη του Πειραιά, τα οποία μίλησαν εκείνη την ημέρα με τον αρχηγό.

«Ανοίξτε τις επικοινωνίες μου», είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωμα με Το Βήμα, υποστηρίζοντας ότι έχει εκχωρήσει στο κόμμα επτά από τις συνδέσεις, που ήταν στο όνομά του και επομένως εκείνο το πρωί δεν μιλούσε αυτός, αλλά άλλο πρόσωπο, που ενημερωνόταν για την υπόθεση.
Νωρίτερα, γράφει Το Βήμα, στην απολογία του είχε πει: «Λυπάμαι πραγματικά για τον θάνατο του Παύλου Φύσσα, δεν είμαι ναζιστής και ποτέ δεν συμμετείχα στην σύνταξη ενός καταστατικού, που ασπάζεται τον ναζισμό. Πιστεύω στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία και δεν μπορεί να είμαι υπεύθυνος για όσα κάνει κάθε μέλος της Χρυσής Αυγής».

Αλλά πριν... αλέκτωρ λαλήσει τρις, βγαίνοντας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων χαιρέτισε τους λίγους συγκεντρωμένους οπαδούς του κόμματός του με ένα άκρως ναζιστικό σύνθημα: ζήτω η νίκη φώναξε. Sieg heil είναι η μετάφραση της συγκεκριμένης φράσης στα γερμανικά. [newsit]