20130927

Η Google γιορτάζει και κερνάει!

Τα 15α γενέθλιά της γιορτάζει σήμερα η Google και γιορτάζει «κερνώντας» στο doodle της ένα παιχνίδι με πινιάτα και καραμέλες.
Είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών που άρχισε να λειτουργεί στις 27 Σεπτεμβρίου του 1998, χάρη σε μία εργασία των φοιτητών Λάρρυ Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, για μια μηχανή αναζήτησης.

Σήμερα η μηχανή αναζήτησης google είναι μια από τις δημοφιλέστερες και οι φράσεις που συμπεριλαμβάνουν το όνομά της όπως ««ψάχνω στο google» ή «googlάρω» είναι συνώνυμες με την αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο. 

Η λέξη «Google», αναφέρει η Wikipedia, προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης Googol, η οποία εκφράζει μαθηματικό όρο (τον οποίο εισήγαγε ο Milton Sirotta) και σημαίνει το «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

Στο doodle της η Google καλεί τους χρήστες να παίξουν πατώντας το space ή κλικάροντας με το ποντίκι για να «σπάσουν» την πινιάτα και να κερδίσουν όσο περισσότερες καραμέλες μπορούν.