20130929

Το μπρασελέ που θα «τελειώνει» τους κωδικούς

Δακτυλικά αποτυπώματα, σαρωτές αμφιβληστροειδούς και άλλα πολλά δε θα μπορούσαν να σας παρέχουν καλύτερη προστασία από το μέσο κωδικό ασφαλείας που επιλέγει κάποιος.
Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο Dr. Karl Martin ο οποίος ανέφερε στο The Verge ότι «το πρόσωπό σας, η ίριδά σας είναι φυσικά χαρακτηριστικά που μπορούν να κλαπούν».Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει μια καλύτερη ιδέα. Σχεδιάζει να την εφαρμόσει μάλιστα από κινητά τηλέφωνα, σε εξώπορτες, αυτοκίνητα κ.ά.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς είναι να φορά ένα μπρασελέ.

Το Nymi εστιάζει στο ηλεκτροκαρδιογράφημα του ατόμου, δηλαδή της ηλεκτρικής δραστηριότητας που παράγεται στην καρδιά του και όχι στους καρδιακούς του ρυθμούς. Αυτή εξαρτάται από το μέγεθος, τη θέση και τη φυσιολογία του ατόμου και είναι μοναδική στον καθένα.

Είναι τόσο μοναδική όσο τα δακτυλικά αποτυπώματα, όμως σε αντίθεση με αυτά δε μπορεί κανείς να… την αντιγράψει, ή να την ξεχάσετε κάπου, όπως το κινητό σας, το λαπτοπ σας κτλ!

Το Nymi είναι γεμάτο αισθητήρες που ενημερώνουν διάφορες συσκευές πόσο μακριά είστε, για παράδειγμα δε θα μπορεί κάποιος να ανοίξει το κινητό σας ακόμη κι αν είναι στην άκρη του δωματίου. 

Όμως εσείς θα μπορείτε να το ξεκλειδώσετε χωρίς να εισάγετε κάποιο κωδικό, καθώς αυτό θα γνωρίζει ότι εσείς το κρατάτε!

Φανταστείτε να μη χρειαστεί ποτέ ξανά να θυμηθείτε κωδικούς ασφαλείας.