20130928

Νέο αθλητικό νόμο για την πρόληψη της βίας ετοιμάζει ο υφυπουργός Αθλητισμού

Ο Γιάννης Ανδριανός ευχήθηκε όλα να πάνε καλά με τον 23χρονο που νοσηλεύεται στο Ρίο και ξεκαθάρισε ότι πρόθεσή του είναι η σύνταξη νέου αθλητικού νόμου για την αποτελεσματικότερη πρόληψη της βίας.

Ο Γιάννης Ανδριανός μιλώντας στο MEGA Channel ευχήθηκε όλα να πάνε καλά με τον 23χρονο που νοσηλεύεται στο Ρίο αλλά και ξεκαθάρισε ότι πρόθεσή του είναι η σύνταξη νέου αθλητικού νόμου για την αποτελεσματικότερη πρόληψη της βίας».
Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού για τα επεισόδια στο Μεσολόγγι μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και τον 23χρονο που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου: 
«Κατ’ αρχάς, να ευχηθώ να πάνε όλα καλά με το παιδί που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο στο Ρίο. 
Να πούμε ότι τα επεισόδια δεν έγιναν σε αγωνιστικό χώρο, ούτε μεταξύ οπαδών των αντίπαλων ομάδων του συγκεκριμένου φιλικού αγώνα βόλεϊ. Η συμπλοκή ξεκίνησε στην πόλη του Μεσολογγίου, έξω από τα γραφεία συνδέσμου οπαδών. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως κανείς εθελοτυφλεί – ούτε μπροστά στο συγκεκριμένο κρούσμα βίας, ούτε μπροστά στο φαινόμενο της βίας γενικότερα. 
Η Κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά τη βούλησή της να αντιμετωπίσει ριζικά και δραστικά τη βία σε όλες τις εκφάνσεις. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο σ’ αυτή την συγκυρία, καθώς όπως ξέρετε σε καταστάσεις κρίσης, όλα τα κοινωνικά προβλήματα, μαζί και η βία, οξύνονται. 
Πηγή: protothema.gr