20130929

Το ολοκαύτωμα της Χρυσής Αυγής

Με ένα πόρισμα εννέα σελίδων ο αντεισαγγελέας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δένει την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για τη Χρυσή Αυγή και αναφέρει ως αρχηγό τον Ν. Μιχαλολιάκο, εμπλέκοντας...
το διευθυντήριο του κόμματος, πέντε βουλευτές (Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Παππάς, Λαγός, Μίχος) και άλλα 26 άτομα τα οποία εμπλέκονται σε έκνομες δραστηριότητες, σε διάφορες περιφέρειες της χώρας.
Συνολικά το πόρισμα, μεταξύ πολλών άλλων, αναφέρεται σε δέκα δικογραφίες για δολοφονίες και απόπειρες δολοφονίας, εμπρησμούς, εκρήξεις, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κ.λπ..
Στις σελίδες του φέρεται ότι υπάρχει περιγραφή της ιεραρχίας, της δομής και του τρόπου λειτουργίας της Χρυσής Αυγής, χωρίς να συστοιχίζονται συγκεκριμένες πράξεις με συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά επιβεβαιώνοντας γενικά τη λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης η οποία μάλιστα διακλαδώνεται σε όλη την Ελλάδα. Δηλαδή, στο πόρισμα δεν περιγράφονται συγκεκριμένες παράνομες πράξεις βουλευτών, αλλά η εγκληματική οργάνωση η οποία διαπράττει αδικήματα και ότι σε αυτή συμμετέχουν τα πολιτικά πρόσωπα.
ΠΗΓΗ : ethnos.gr