20130927

Εφορία καλεί Μέσι

Ενώπιον ισπανικού δικαστηρίου αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι και ο πατέρας του, κατηγορούμενοι για φοροδιαφυγή ύψους τουλάχιστον τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. 


Ο 26χρονος Αργεντινός, διάσημος ποδοσφαιριστής, «σταρ» της Μπαρτσελόνα και τέσσερις φορές «Παίκτης της Χρονιάς» και ο πατέρας του Χόρχε Μέσι πιστεύεται πως χρησιμοποιούσαν εταιρείες σε ξένες χώρες, το Μπελίζ και την Ουρουγουάη, για να πουλήσουν τα δικαιώματα χρήσης της εικόνας του. Οι κατηγορίες αφορούν το χρονικό διάστημα 2007-09.

Ο ποδοσφαιριστής και ο πατέρας του αρνούνται τις κατηγορίες. 

Τον Αύγουστο κατέβαλαν 5 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία, 4,16 εκατομμύρια ως οφειλόμενους φόρους και τον τόκο τους. Ωστόσο ο εισαγγελέας εξακολουθεί να ερευνά την υπόθεση, καθώς οι αρχές υιοθετούν μια «σκληρή γραμμή» σε τέτοια ζητήματα  λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ισπανία, όπως σημειώνει το BBC. 

Σε δήλωσή του στο παρελθόν ο Μέσι είχε πει πως ο ίδιος και ο πατέρας του δεν υπέπεσαν σε καμία παράβαση. «Πάντα είμαστε συνεπείς στις φορολογικές μας υποχρεώσεις», τόνισε. 

Οι αποδοχές του Μέσι από τη Μπαρτσελόνα κυμαίνονται στα περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, αναδεικνύοντάς τον  σε έναν από τους πιο καλοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο, σύμφωνα με το BBC.

Έχει επίσης υπογράψει συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων με χορηγούς σε όλο τον κόσμο. 
ΠΗΓΗ: newsbeast.gr