20130822

Χαβάη:Γερμανίδα τουρίστρια υπέκυψε μετά από επίθεση καρχαρία

«Η Γιάνα πάλεψε σκληρά για να κρατηθεί στη ζωή..

Αλλά δυστυχώς έχασε τη μάχη με το θάνατο σήμερα », ανέφεραν σε δήλωσή τους η μητέρα και αδελφή της.

Μια 20χρονη γερμανίδα τουρίστρια η οποία ακρωτηριάσθηκε από επίθεση καρχαρία, ανοικτά των ακτών του Μάουι την περασμένη εβδομάδα, πέθανε την Τετάρτη σε νοσοκομείο της Χαβάης, ανακοίνωσε η οικογένειά της. Η Γιάνα Λούτεροπ, νοσηλευόταν από την ημέρα που δέχτηκε την επίθεση του καρχαρία, ενώ έκανε ψαροντούφεκο και όλες αυτές τις ημέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«Η Γιάνα πάλεψε σκληρά για να κρατηθεί στη ζωή. Αλλά δυστυχώς έχασε τη μάχη με το θάνατο σήμερα », ανέφεραν σε δήλωσή τους η μητέρα και αδελφή της, στο Μάουι Μεμόριαλ Μέντικαλ Σέντερ.

Τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε η 20χρονη γερμανίδα, ένας καρχαρίας τριών μέτρων, επιτέθηκε σε ένα 16χρονο σέρφερ, κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Χαβάης. Το νεαρό θύμα υπέστη 30 βαθιές τομές από την επίθεση του κήτους, αλλά σύμφωνα με τους γιατρούς θα ανακάμψει.

Το περιστατικό αυτό ήταν η ένατη επίθεση καρχαρία στα νερά της Χαβάης για το τρέχον έτος. Συνήθως πέντε ή έξι επιθέσεις καρχαριών καταγράφονται κάθε χρόνο, στην ευρύτερη περιοχή αλλά όπως λένε οι ειδικοί οι θανατηφόρες επιθέσεις στη Χαβάη είναι εξαιρετικά σπάνιες. [protothema]