20130727

Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ: Η θα σκοτώσει η θα αυτοκτονήσει

Αλλαγή στα σχέδια της Ελληνικής Αστυνομία σχετικά με τις έρευνες για τον εντοπισμό του 27χρονου Αλβανού δραπέτη των φυλακών Τρικάλων και επικίνδυνου κακοποιού Ιλίρ Κούπα.

Πέντε ημέρες έχουν ήδη περάσει μετά την τελευταία του... συνάντηση με αστυνομικούς χωρίς κανένα νέο ίχνος του.

Οι έρευνες πλέον έχουν επεκταθεί σε μια μεγάλη και εξαιρετικά δύσβατη, με πυκνή βλάστηση, περιοχή στα όρια των νομών Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας. Τη νύχτα οι συνθήκες για τους Έλληνες αστυνομικούς γίνονται ακόμη πιο δύσκολες αφού η ομίχλη καλύπτει τα πάντα και το θερμόμετρο δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου, λειτουργώντας φυσικά υπέρ του αδίστακτου κακοποιού.

Ο Ιλίρ Κούπα, όπως έχει γίνει γνωστό, έχει μαζί του ένα καλάσνικοφ με διπλή γεμιστήρα, ένα πιστόλι και πιθανόν χειροβομβίδες, ενώ φέρεται αποφασισμένος να κάνει χρήση αυτών παίζοντας όσες πιθανότητες θα έχει σε επικείμενη νέα συνάντησή του με αστυνομικό μπλόκο.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν σχεδόν σίγουρο ότι θα πατήσει τη σκανδάλη και είτε θα στρέψει το όπλο εναντίον του εαυτού του, είτε θα αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Γι' αυτόν τον λόγο έχει αναπροσαρμοστεί η αστυνομική επιχείρηση και όλοι ανεξαιρέτως οι αστυνομικοί φέρουν πλέον πλήρη εξάρτυση, ενώ κινούνται πολύ διακριτικά μέσα στο σκοτάδι χωρίς να δίνουν στόχο.

 
Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στον ποταμό Καλαμά, κατά μήκος του οποίου εκτιμάται ότι κινείται ο Ιλίρ Κούπα, με σκοπό να περάσει στη Θεσπρωτία, να φτάσει στα χωριά Λια και Αγία Μαρίνα και από εκεί να βρεθεί στην Αλβανία, χωρίς αυτές οι σκέψεις να αποκλείουν οποιαδήποτε άλλη κίνηση του Αλβανού κακοποιού.

Την ίδια στιγμή σύνδεσμοι της ΕΛ.ΑΣ. στη γειτονική χώρα διαβεβαιώνουν ότι ο 27χρονος δραπέτης δεν έχει περάσει σε αλβανικό έδαφος, ενώ έρευνες γίνονται σε όλα τα ακατοίκητα σπίτια, στις αγροικίες και τις κτηνοτροφικές μονάδες, όπου πιθανόν θα αναζητήσει κατάλυμα για να βρει τροφή και νερό. Τα δαχτυλικά του αποτυπώματα έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε δύο σπίτια στα οποία έψαξε και βρήκε καταφύγιο μετά την αιματηρή συμπλοκή, λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στην οποία έπεσε νεκρός ο Μαριάν Κόλα .