20130713

Δείτε την όμορφη μελαχρινή Έλενα! Είναι η πρώτη γυναίκα στην Ιστορία αρχηγός της Σχολής Ναυτικών Δοκιμών!

Πριν από μερικές ημέρες όταν κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης των ξιφών στους μαθητές της σχολής Ναυτικών Δοκίμων από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας....
Δημήτρη Αβραμόπουλο ακούστηκε το όνομα αυτού που αναλαμβάνει την αρχηγία της σχολής, ο κόσμος ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα.

Ο λόγος; Για πρώτη φορά στα 150 χρόνια της σχολής την αρχηγία αναλαμβάνει μια γυναίκα.
Ποια είναι, όμως, η όμορφη νεαρή μελαχρινή από την Κύπρο που γκρέμισε αυτό το ανδροκρατούμενο κάστρο;

iosif-elena-2_0
Η πρώτη γυναίκα στα 150 χρόνια της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων που αναλαμβάνει την αρχηγία ονομάζεται Ελενα Ιωσήφ, είναι μόλις 21 ετών και κατάγεται από την Κύπρο.

Η Ελενα Ιωσήφ μεγάλωσε στον Αγιο Αμβρόσιο Ομόδους, σε μια οικογένεια με πέντε αδέρφια, με «αρχηγό» τη μητέρα της. «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μητέρα μου, για τον τρόπο που μας μεγάλωσε, για τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε, σε όλη την οικογένειά μου και σε όλους όσους με στήριξαν. Ευγνωμονώ τον Θεό. Είναι πραγματικά Μεγάλος…», τονίζει η Ελενα.
Η νεαρή Κύπρια, η πρώτη των πρώτων στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων όπως φαίνεται αρίστευε από μικρή. Σημαιοφόρος μαθήτρια, πρόεδρος της τάξης της και του σχολείου της, αλλά και της Παιδοβουλής Λεμεσού και με ενεργή συμμετοχή στις δραστηριότητες της κοινότητάς της διακρινόταν από την παιδική-εφηβική της ηλικία για το πείσμα της και τη μεθοδικότητά της.

iosif-elena-1_0
Το Πολεμικό Ναυτικό ήταν όνειρο ζωής το οποίο δεν δυσκολεύτηκε και ιδιαίτερα να πραγματοποιήσει αφού, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ήταν άριστη μαθήτρια. «Αισθάνομαι περήφανη που είμαι στο ναυτικό, περήφανη για την Κύπρο, αλλά και που είμαι γυναίκα και που τιμώ το γυναικείο φύλο», τονίζει η 21χρονη.