20130719

Κίεβο: Επεισόδια μετά τον βιασμό γυναίκας από αστυνομικούς

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας διέλυσαν μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του..

Κιέβου, τα ξημερώματα της Παρασκευής, σχετικά με το βιασμό, τον περασμένο μήνα, μίας γυναίκας η οποία κατηγόρησε αστυνομικούς για το έγκλημα, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δήμος της πόλης είχε επιτρέψει τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Κιέβου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη.

Ωστόσο, όταν ορισμένοι από τους διαδηλωτές τοποθέτησαν σκηνές για να περάσουν τη νύχτα στην πλατεία, οι Αρχές επενέβησαν διατάζοντάς τους να αποχωρήσουν. Λίγο αργότερα κατέφθασαν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, αναφέρει η εφημερίδα Ukrainska Pravda.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε η εφημερίδα, αστυνομικοί φορώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, άρχισαν να συλλαμβάνουν ανθρώπους από το πλήθος, ενώ οι διαδηλωτές τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο της χώρας και φώναζαν «Δόξα στην Ουκρανία, θάνατος στους εχθρούς».

Η αστυνομία συνέλαβε περίπου 10 άτομα, μετέδωσε το Πρακτορείο Ειδήσεων Interfax.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους στης πόλης Βραντίγιεβκα, 400 χιλιόμετρα νότια του Κιέβου, για να διαμαρτυρηθούν μετά από αναφορές που κυκλοφόρησαν ότι μία 29χρονη υπάλληλος καταστήματος ξυλοκοπήθηκε άγρια και βιάστηκε από δύο αστυνομικούς. [nooz]