20130602

Λιβιτσάνου εναντίον καρκίνου – Είμαι περήφανη για κάθε ράμμα που δείχνει νίκη

Τη μάχη της εναντίον του καρκίνου θέλησε να αποκαλύψει η Άντα Λιβιτσάνου, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook. 

H ηθοποιός και τραγουδίστρια, που συμμετέχει στο show του ΑΝΤ1, Your Face Sounds Familiar, είχε δηλώσει πως θα απουσιάσει από όγδοο live, λόγω μιας προγραμματισμένης χειρουργικής επέμβασης.
Την Πέμπτη, μέσω του λογαριασμού της στο Facebook, θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στους φίλους της, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, έχοντας ως τίτλο στο κείμενό της, “Άντα vs Thyroid: 1-0”.


Η Άντα Λιβιτσάνου μίλησε για πρώτη φορά για τη μάχη της με τον καρκίνο, μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook. “Είμαι περήφανη για κάθε τραύμα και για κάθε ράμμα, το οποίο δείχνει νίκη. Το νέο μου σημάδι από το χειρουργείο μου θα το φοράω σαν παράσημο απέναντι στον καρκίνο (κακοήθη όζο) του θυρεοειδούς που αφαίρεσα. Το μοιράζομαι μαζί σας, γιατί για τρελή μου τύχη το ανακάλυψα τυχαία, κάνοντας έναν υπέρηχο προληπτικό“, σημειώνει η Άντα Λιβιτσάνου.

H γνωστή ηθοποιός και τραγουδίστρια είχε αναφέρει πως θα απουσιάσει από το όγδοο κατά σειρά live show του Your Face Sounds Familiar λόγω μιας χειρουργικής επέμβασης στην οποία έπρεπε να υποβληθεί. Λίγες ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα την Πέμπτη, σε ανάρτησή της, η ίδια ανέφερε:
Άντα VS thyroid: 1-0

Είμαι περήφανη για κάθε τραύμα και για κάθε ράμμα, το οποίο δείχνει νίκη. Το νέο μου σημάδι από το χειρουργείο μου θα το φοράω σαν παράσημο απέναντι στον καρκίνο (κακοήθη όζο) του θυρεοειδούς που αφαίρεσα. Το μοιράζομαι μαζί σας, γιατί για τρελή μου τύχη το ανακάλυψα τυχαία, κάνοντας έναν υπέρηχο προληπτικό.

Ηθικό δίδαγμα: Η πρόληψη σώζει ζωές. Σίγουρα δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να διαφυλάξουμε την υγεία μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε. Μετά τη διάγνωση μου και πλήρη άγνοιά μου με μεγάλη θλίψη έμαθα ότι τα κρούσματα καρκίνου το θυρεοειδούς μετά το Τσέρνομπιλ εκτινάχτηκαν στο 70% πάνω. Θύματα; Όλοι εμείς. 

Σας το κοινοποιώ για να σας παρακινήσω να κάνετε προληπτικούς ελέγχους. Ένας υπέρηχος μπορεί να σας σώσει. 

Υγεία και φως σε όλους. Με αγάπη, Άντα.”