20130608

Ελεονώρα Μελέτη | Η σκληρή απάντηση στην κριτική που έχουν δεχθεί οι δηλώσεις της

Με αφορμή τα σχόλια του Νίκου Μουτσινά για την "κόντρα" του με την Κατερίνα Γκαγκάκη, η Ελεονώρα Μελέτη απάντησε...
σε έντονο τόνο σε όλους όσοι έχουν σχολιάσει όσα έχει δηλώσει η ίδια δημοσίως κατά καιρούς.

Εμφανώς εκνευρισμένη, η παρουσιάστρια του Star ανέφερε: «Πάντως πλέον δεν μπορείς να πεις την άποψή σου δημόσια - είτε το κάνεις στο πλαίσιο του χιούμορ, είτε του σοβαρού. Μην τρελαθούμε, νομίζω έχουμε δώσει πολύ μεγάλη διάσταση σε όλο αυτό το θέμα. Δεν ξέρουμε πόσο καλό ή κακό είναι (το να λέμε δημοσίως τη γνώμη μας), είτε πόσο ενοχοποιημένο ή απενοχοποιημένο είναι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να λογοδοτήσουμε επειδή είπαμε την άποψή μας».

Μάλιστα, στη συνέχεια, η Ελεονώρα Μελέτη εξήγησε: «Ο καθένας μπορεί να λέει την άποψή του, απλά κάποιοι άνθρωποι που έχουν μια εκπομπή τέτοιου ύφους (σ.σ.: ανάλογου και με τη δική της) μπορούν να το κάνουν  δημόσια. Τελείωσε το θέμα! Λένε την άποψή τους δημόσια για πρόσωπα που, επίσης, είναι δημόσια. Άλλωστε, τα δημόσια πρόσωπα δεν σχολιάζονται μόνο από τους συναδέλφους τους ή τους δημοσιογράφους. Σχολιάζονται και από κάθε έναν, που θα διαβάσει ένα περιοδικό, από αυτόν που θα δει κάποιον διάσημο στον δρόμο και θα γυρίσει να σχολιάσει ότι έχει "έναν κώλο να...". Θέλω να πω ότι σχολιάζονται όλοι από όλους και μεταξύ τους. Και σε μια τράπεζα και σε μια εταιρία και σε μια οικογένεια. Γινόμαστε κύκλοι μεταξύ μας!»
Ακόμα, λίγο πριν το τέλος της εκπομπής της, η Ελεονώρα Μελέτη συζητώντας με τη Χριστίνα Πολίτη, που βρισκόταν καλεσμένη στο πλατό της "Μεσημεριανής Μελέτης", αναφέρθηκε σε μια παλαιότερη συνέντευξή της, που είχε δώσει το 2005. Τότε, η ίδια είχε δηλώσει πως δεν ήξερε αν θα μπορούσε να κάνει εκπομπή στη μεσημεριανή ζώνη, ενώ αναφερόμενη σε αυτές της τις δηλώσεις σχολίασε: «Και όντως δεν ήξερα αν μπορώ να κάνω μεσημεριανή εκπομπή. Το έλεγα συνέχεια στον Σταμάτη Μαλέλη και αυτός ήταν ο λόγος που κράτησαν τόσο πολύ οι διαπραγματεύσεις μου με το Star. Και τελικά όντως δεν έκανα μεσημεριανό με τον τρόπο που γινόταν μέχρι τότε!».[yupiii]