20130501

Τα 'Φιλαράκια' είχαν προβλέψει την ύπαρξη του Facebook πριν τον Zuckerberg

Ένα χρόνο πριν ο Zuckerberg σκεφτεί την ιδέα που θα άλλαζε τη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων, ο Ρος, ο Τσάντλερ και ο Τζόι συζητούσαν ήδη γι' αυτό. Ή περίπου τέλος πάντων.

Στο πρώτο επεισόδιο του 9ου κύκλου των 'Friends', το 'The One With The Memorial Service', ο Ρος εκθειάζει το καινούργιο site του κολεγίου του, περιγράφοντάς το με τρόπο που φέρνει εντελώς σε Facebook.

"Το έχεις δει αυτό; Είναι το νέο site των αποφοίτων του κολεγίου μας. Είναι πολύ κουλ. Μπορείς να ποστάρεις μηνύματα για τον κόσμο και να πεις στους πάντες που είσαι και τι κάνεις", λέει ο Ρος.

Σου θυμίζει κάτι; Εντάξει, ο Τσάντλερ τερμάτισε την κουβέντα με το γνωστό, τσαντλερικό του χιούμορ, λέγοντας "Ωραία, κάποιος βρήκε ένα νέο τρόπο για να μοιραστώ με τον κόσμο ότι είμαι άνεργος και χωρίς παιδιά", αλλά η ομοιότητα αυτού που ακούστηκε στη σειρά με αυτό που ζούμε με το FB είναι πολύ μεγάλη.

Όσο για την πιθανότητα να παρακολούθησε ο Mark Zuckerberg το συγκεκριμένο επεισόδιο και να του μπήκε η ιδέα, έ, για 'Τα Φιλαράκια' μιλάμε, ποιος ΔΕΝ τα έχει δει;

Για την ιστορία, εκείνη την εποχή, κοντά στο 2003 δηλαδή, το Myspace και το Friendster ήταν τα πιο δημοφιλή social media.[
cosmo]