20130502

Ετοιμάζεται βιβλίο για τους βομβιστές της Βοστώνης

Βιβλίο για τους αδελφούς Τσαρνάεφ, τους υπόπτους για τις επιθέσεις στη Βοστώνη, ανακοίνωσε ότι θα γραφτεί το...
προσεχές διάστημα ο εκδοτικός οίκος Riverhead από τη Νέα Υόρκη.

Το βιβλίο θα γράψει η αμερικανο-ρωσίδα δημοσιογράφος Μάσα Γκέσεν, η οποία έχει καλύψει τον πόλεμο στην Τσετσενία και γνωρίζει πολύ καλά την τσετσενική διασπορά. Μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί ο τίτλος του βιβλίου, αλλά και ούτε το πότε θα κυκλοφορήσει.

Όπως και οι αδελφοί Τσαρνάεφ έτσι και η δημοσιογράφος μετανάστευσε στην εφηβεία της στην Βοστώνη, αλλά λίγα χρόνια αργότερα επέστρεψε στην Ρωσία, όπου ζει και εργάζεται.

«Το βιβλίο θα εξηγεί ποιοι ήταν οι αδελφοί, από πού ήρθαν, αυτά που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα τους και το πως έφτασαν να κάνουν αυτά που φαίνεται πως έκαναν. Από τότε που μετανάστευσαν για πρώτη φορά, το βιβλίο θα τους ακολουθήσει από το Κιργιστάν στο Νταγκεστάν και μετά στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης», επισημαίνει ο εκδοτικός οίκος.

Ο μεγαλύτερος αδελφός Ταμερλάν σκοτώθηκε στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψή του στις 15 Απριλίου και ο 19χρονος αδελφός του Τζοχάρ συνελήφθη τέσσερις ημέρες αργότερα, τραυματίστηκε σοβαρά και κρατείται σε νοσοκομείο φυλακών 60 χιλιόμετρα από την Βοστώνη.