20130419

Η Moto Morini πολύ σκληρή για να πεθάνει

Μια διαρκή έκπληξη αποτελεί αυτή η εταιρεία: παρά τον βομβαρδισμό θλιβερών ειδήσεων για χρεωκοπία, πώληση στον αδερφό του Μπερλουσκόνι, αναγκαστική διαχείριση και άλλα παρόμοια, η Moto Morini είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Και συνεχίζει να κατασκευάζει μοτοσυκλέτες! 


Το ποιος τις αγοράζει είναι άλλο θέμα. Θα πρέπει να είναι άνθρωποι μεγάλης πίστης, αφού επενδύουν τα χρήματά τους σε μια εταιρεία που κατά τον Τύπο είναι εδώ και δύο χρόνια ετοιμοθάνατη. 

Όποιοι το τολμήσουν πάντως, ανταμείβονται και μάλιστα με ιδιαίτερα γοητευτική αμοιβή: ένα από τα «factory custom» μοντέλα του εργοστασίου. Πρόκειται για μοντέλα που παραδίδονται με ολόκληρη σειρά αξεσουάρ χωρίς κανένα επιπλέον κόστος. 

Ένα από αυτά είναι το «Purple Rain», ένα Scrambler 1200 κυβικών, βαμμένο σε μοβ μονοχρωμία! Ασυνήθιστη επιλογή που δείχνει τον αντισυμβατικό χαρακτήρα της εταιρείας. Θα λατρευτεί από τους θαυμαστές του Prince –όσοι τον θυμούνται και οδηγούν ακόμη μοτοσυκλέτα.

Η γοητεία του Purple Rain έγκειται στη μοναδικότητά του. Κάθε ιδιοκτήτης Morini αποτελεί έτσι κι αλλιώς είδος που τραβάει την προσοχή στον δρόμο, όμως το μοβ Scrambler εγγυάται ότι ο αναβάτης του οδηγεί κάτι ακόμη πιο μοναδικό. Ακριβώς το αντίθετο των V-Strom δηλαδή.

Και όλα αυτά με 10.900 ευρώ (στην Βρετανία). Με τα χρήματα αυτά ο ιδιοκτήτης παίρνει δώρο διάφορα αξεσουάρ για τη μοτοσυκλέτα και τον ίδιο, αξίας 2.000 ευρώ. Το ρεγάλο είναι πλούσιο και περιλαμβάνει χρωμιωμένα καπάκια εκκεντροφόρων και συμπλέκτη, δερμάτινες τσάντες, προστατευτικό προβολέα και ποδιά. 

Και επιπλέον ένα σετ ταξιδιού που περιλαμβάνει σακκίδιο πλάτης, αδιάβροχο τζάκετ, ένα φούτερ, και... παντελόνι. Πώς έλεγε το παλιό σλόγκαν; Ντύνει, στολίζει, νοικοκυρεύει.