20130405

Κύπρος: Απειλητική επιστολή κατά της ζωής του προέδρου Ν. Αναστασιάδη

Επιστολή με την οποία εκτοξεύουν σημαντικότατες απειλές κατά του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη,...
του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη και μελών των οικογενειών τους έστειλαν άγνωστοι στην εφημερίδα «Πολίτης» στην Κύπρο! Οι συντάκτες της επιστολής υπογράφουν ως «Ομάδα διάσωσης των καταθέσεων, ορκισμένοι μέχρι θανάτου». Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για την ταυτότητα αυτής της ομάδας, καθώς δεν έχει εμφανιστεί με κάποιον άλλο τρόπο τις τελευταίες ημέρες.

Η επιστολή, όπως γράφει η εφημερίδα, σχετίζεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και συγκεκριμένα με την απώλεια καταθέσεων στη Λαϊκή Τράπεζα και το κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου. 


Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σας προειδοποιούμε και δεν μπλοφάρουμε. Θα αρχίσουμε από τα εγγόνια σας, θα πάμε στα παιδιά σας και θα αφήσουμε εσάς τελευταίους για να πονέσετε όσο και εμείς».


Ο «Πολίτης», αμέσως μετά την παραλαβή της επιστολής, την παρέδωσε σε ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ) της Αστυνομίας.


Η επιστολή, η οποία είναι δακτυλογραφημένη, απευθύνεται «Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και διοικητή Κεντρικής Τράπεζας» και φέρει ημερομηνία 20 Μαρτίου 2013. [eklogika]