20130405

Παίρνουν τρελά λεφτά και ζητάνε... περικοπές


Ωραίοι είναι αυτοί οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Από τη μια πλευρά ζητάνε επιτακτικά από εκατομμύρια κατοίκους της Γηραιάς Ηπείρου να ζήσουν με λιγότερα και να αντιληφθούν ότι οι οικονομικοί καιροί απαιτούν λιτότητα, και από την άλλη...
οι ίδιοι απολαμβάνουν πλουσιοπάροχους μισθούς που οι περισσότεροι δεν θα δουν ποτέ στη ζωή τους.
Η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» αποκάλυψε τους μισθούς που λαμβάνουν κάθε μήνα οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκαλώντας -αν μη τι άλλο- θυμό για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται κάποιοι την ισονομία και την ισοπολιτεία. Εντάξει, λογικό είναι, για παράδειγμα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο να μην παίρνει 1.500 ευρώ τον μήνα, τουτέστιν 18.000 ευρώ τον χρόνο, είναι όμως εξωπραγματικά στις μέρες μας τα 298.000 ευρώ που παίρνει ετησίως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τα οποία επικαλείται ο γερμανικός Τύπος.
Κι αν αυτό το ποσό σάς ακούγεται μεγάλο, πού να ακούσετε και το ποσό που λαμβάνει σε ετήσια βάση ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι! Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Ιταλός τραπεζίτης που έχει το γραφείο του στη Φρανκφούρτη αμείβεται με το ασύλληπτο ποσό των 370.000 ευρώ τον χρόνο, χωρίς να συνυπολογίζεται η παροχή αυτοκινήτου, οδηγού, τηλεφώνου τελευταίας τεχνολογίας, φορητού υπολογιστή και μιας ακόμη σειράς ανέσεων.
Περίπου όσα παίρνει ο Μπαρόζο παίρνει και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης (της πάλαι ποτέ Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.) Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Ο Βέλγος πολιτικός έχει λαμβάνειν κάθε χρόνο 298.500 ευρώ! Τουτέστιν 500 ευρώ περισσότερα από τον επικεφαλής της Κομισιόν.
Με τα δεδομένα αυτά ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς φαντάζει... ριγμένος οικονομικά, αφού κάθε χρόνο μπαίνουν στον τραπεζικό του λογαριασμό 206.200 ευρώ. Ακόμη και η Βρετανίδα κοινοτική επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας Κάθριν Αστον παίρνει αρκετά περισσότερα από τον κ. Σουλτς. Οπως αναφέρεται στη «Handelsblatt», η αμοιβή της φτάνει τα 281.200 ευρώ σε ετήσια βάση.
Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ESM Κλάους Ρέγκλινγκ καταγράφει αποδοχές 324.000 ευρώ. Αυτές είναι δουλειές!
πηγή : espresso.gr