20130419

Τόμας Πρωτόπαπας: Αυτές είναι οι δύσκολες αλήθειες για την κατάσταση της υγείας του!!!

Όταν πριν έναν μήνα υπέγραφα το ρεπορτάζ για το ατύχημα του Τόμας ανατρίχιασα.Και συνεχίζω να στεναχωριέμαι.
Για ένα παλικάρι που μπορεί να μην έκανα παρέα μαζί του αλλά εκτιμούσα πολύ για την θετικότητα και το χαμόγελό του. Ένα παλικάρι που είναι στη θέση που είναι άδικα.

Το γραπτό ωστόσο και την μοίρα του κανείς δε μπορεί ν΄αποφύγει. Όμως σε αυτή τη ζωή με την πίστη γίνονται θαύματα. Μπορεί ο Θεός να έβαλε στη δοκιμασία τον Τόμας και τους οικείους του και μέσα από αυτή να βγουν όλοι πιο δυνατοί.


Περιπτώσεις όπως αυτή του Τόμας υπάρχουν πολλές στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Συνάνθρωποι μας ταλαιπωρούνται. Αφυδατώνονται. Και συναισθηματικά και οικονομικά. Είναι γνωστό πώς μετά τις είκοσι μέρες στην εντατική ή φακελώνουν για το κρεβάτι τα στελέχη των νοσοκομείων ή υποχρεώνονται να μεταφέρουν τους οικείους τους αλλού.


Η περίπτωση του Τόμας είναι ιδιαίτερη. Το παιδί μεταφέρθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση. Με τον εγκέφαλό του ανενεργό. Η φυσική κατάσταση των λοιπών ζωτικών οργάνων του ήταν και παραμένει πολύ καλή.


Και είναι τραγικό για τον γονιό που σκύβει και φιλάει το παιδί του ν΄ακούει την καρδιά του να χτυπάει όπως αυτή του ταύρου και να μη μπορεί να επικοινωνήσει.


Οι γιατροί από τις πρώτες κιόλας μέρες μετέφεραν την πληροφορία περι δωρεάς οργάνων. Και το έκαναν καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις είναι κάτι που προτείνουν. Είναι στη διακριτική ευχέρεια των γονιών να δεχτούν ή όχι.
Κι αυτή είναι η αλήθεια
Ο Τόμας δεν αντέδρασε σε καμία προσπάθεια των γιατρών με φαρμακευτικές αγωγές.
Κι αυτή είναι η αλήθεια
Ο Τόμας θα παραμείνει στο ΚΑΤ όσο χρειαστεί και δεν πρόκειται να μετακινηθεί.
Κι αυτή είναι η αλήθεια.
Η πίεση στον εγκέφαλο μπορεί να έπεσε όμως παραμένει πάνω απο την επικίνδυνη ζώνη.
Κι αυτή είναι η αλήθεια
Όλοι πλέον έχουν δεχτεί πώς η κατάσταση είναι δύσκολο ν΄αλλάξει
Κι αυτή είναι η αλήθεια
Τραγικές φιγούρες; Η Μητέρα του, ο πατέρας ο αδερφός η γιαγιά του ο θείος του η Ιωάννα!
Οι πρωταγωνιστές ενός δράματος που αποζητούν τι άλλο από τον…απομηχανής Θεό! [nassos blog]