20130306

Η εξωπραγματική Lamborghini Veneno

Ξεχάστε όλα όσα έχετε δει. Οι τυχεροί που θα παρευρεθούν στην έκθεση της Γενεύης θα τα δουν όλα, μιας και εκεί κάνει πρεμιέρα η «εξωγήινη» Lamborghini Veneno!


Από τις πρώτες φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο ήταν σαφές το ότι η Lamborghini Veneno δεν ανήκει στο δικό μας πλανητικό σύστημα. Μόλις τρεις Veneno θα παραχθούν, με το κόστος για την απόκτησή της να αγγίζει τα 3-3,5 εκατομμύρια ευρώ! 

Όσοι ξεκινήσατε ήδη την… αποταμίευση, να σας ενημερώσουμε ότι και τα τρία υπεραυτοκίνητα είναι «δεσμευμένα».

Η Lamborghini Veneno είναι βασισμένη στην Aventador LP700-4 και κατασκευάστηκε με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων της ιταλικής εταιρείας. 

Παρά τις σαφείς αναφορές στην εξίσου εξωτική Aventador, το αμάξωμα είναι διαφορετικό, το εσωτερικό επίσης, ενώ η γενικότερη αίσθηση που δημιουργεί τείνει περισσότερο προς όχημα με αγωνιστικές βλέψεις.

Σε ό,τι αφορά όμως στην «πηγή ζωής» της Veneno, προέρχεται από τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6,5 λίτρων της Aventador. 

Στην περίπτωση της Veneno η απόδοση του αγγίζει τους 750 ίππους, ενώ σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει ο κατασκευαστής, η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 355 χλμ./ ώρα, ενώ για τα πρώτα 100 χλμ./ ώρα αρκούν μόλις 2,8 δευτερόλεπτα!

Πηγή: autotriti.gr